[Disney+] 韓劇《惡鬼》

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
第2集 𠝹公仔嗰場戲算唔算交代到第1集電騙犯之死 實質係被惡鬼控制散影去做 電騙犯一開門睇到隻手衫袖同散影瞓住件衫同色
係隻鬼自己去做
就好似今集隻鬼喺塊鏡入面消失左(個影子冇左)
之後去左殺佢呀嫲一樣
散影真係由頭到尾都喺屋企
我估係惡鬼早期只係佔據到影子,越殺得人多越強大就會佔據埋肉身
殺完騙徒之後個教授有講變大到 就喺地盤第一次同散影講佢被惡鬼上身

不過唔知隻惡鬼現身個準則係點 電騙犯死嗰陣cctv係乜都影唔到 同阿嫲死嘅做法一樣 用幻影分身術 一係要用鏡先見到面

但𠝹公仔就好明顯上咗真人身 俾個小朋友同阿媽喺河邊見到佢𠝹 呢度就睇到有啲迷
睇返又好似係 但殺騙徒嗰次留哂指紋
阿嫲呢次又好似冇留到咩咁 如果有散影指紋
咁啱散影又喺現場佢比人拉硬
準備開
大家評價如何
好多人話可以再恐怖啲氣氛同節奏幾好 超自然故事都吸引 或者當睇牙梨啲演技都冇得輸
窮鬼惡極有限
唔好意思,而家睇返第一二集,我想問點解要收埋個細路女?又唔俾佢食飯,又唔俾佢出去?
但係嗰兩個係親生父母嚟㗎嘛?
對父母無同嗰女報戶口
唔報嘅原因可能個女係意外懷孕而來
又或者親生父母要仔唔要女
佢哋嘅行為其實韓國都有唔少
父母見佢係女就棄養,虐待,甚至監生餓死嘅事,時有發生。
我懷疑女主就算冇鬼上身, 本身都有問題, 人格分裂之類
佢簽野時本來用右手, 跌咗支筆執番後變左手
原來女主係下女女主角
睇左兩集都認唔出
唔係比鬼上左身先用左手咩
我只係覺得同女主嗰時既做法同女鬼有唔同
如果係女鬼可能直接殺咗小妹妹
不過我都只係懷疑, 有可能割公仔同夜晚照鏡係兩件唔同既事黎
牙梨喺河邊割公仔個樣好詭異
嚇到吓人
我諗嗰個位比隻惡鬼附身唔係偶然
係散影心裡面係有一絲嘅諗法係同隻惡鬼一模一樣
正如一開頭係個騙徒面前想衝上前打佢
https://twitter.com/sbsnow/status/1673882879989014530?s=46&t=69WNAQ3KlWroacHculnJPQ
第二集已經傳奇演技咁之後啲演技係咪會再勁啲
超自然懸疑片
下女個陣就鐘意啊梨
套套劇都有人唔認得佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞