[Disney+] 韓劇《惡鬼》

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
幫佢擋刀
佢唔想
佢老豆想
冇得唔要
惡鬼唔想
隻野都未輪迴
教授當時想死
一直都覺得自己清清白白
含著金鎖匙出世
唔明白點解老母咁驚要帶佢走
而家終於知道真相
一時接受唔到
教授個情緒真係少d演技都handle唔到
一直以為自己係受害者 搵惡鬼伸張正義
原來加害者係自己親人 仲要自己係既得利益者
好彩係吳政世演 如果係孔劉演
今集好好睇!勁多資訊!

男女主角分兩邊查,一齊推進解釋晒成件事,再由散影見到細佬女交代埋最重要果場,加上上阿梨啲演技!好正!
真!
覺得好似係成套戲高潮位,唔知打後幾集會點
好似會悶悶地。

我都係唔好明,隻鬼俾散影查自己,但又唔肯走

點解會咁做。希望黎緊會有答案
金副社長嘅背景?
第1集收視率:全國9.9% 首都圈10.8%
第2集收視率:全國10.0% 首都圈10.8%
第3集收視率:全國11.0% 首都圈11.9%
第4集收視率:全國10.0% 首都圈10.8%
第5集收視率:全國 10.8% 首都圈 12.2%
第6集收視率:全國 9.5% 首都圈 10.2%
第7集收視率:全國 10.6% 首都圈 11%
佢最尾有講 係人叫佢咁做 又想佢咁做 不論社長 牙梨… 當佢狗呀 想黎就黎想走就走咁呱 同埋殺人可以壯大佢自身…
崔滿月
仲有Sanchez
佢出手應該乜嘢惡鬼都搞掂兩個刑警咁啱都係仆街嚟

教授阿嫲都幾好野
死左老公同仔都好似無乜野咁
仲想繼續落去
仲怪翻教授阿媽阻頭阻勢 如果唔係隻惡鬼上教授身 個家族會再有錢
之後應該要去拆具講模同惡鬼嗰邊關係 加埋一堆自殺案 仲有得寫
仲有金副社長
初時以為佢係教授嘅親戚,但係又唔係
佢老婆死咗先投靠教授屋企生活
點睇都唔係靠屋企花園剪草先有而家嘅生活
仲有就係佢個仔祐珍,之前教授向散影講佢自殺,但係散影問校長,校長答佢死於交通意外,究竟邊個真?
祐珍應該好似允靜咁自己衝出去俾架車撞 表面話交通意外 實情知佢餓鬼上身就係自殺
祐珍突然死左 呢下好奇突
佢要救教授,所以代教授死
我都覺 有啲似個角色用完就即棄
金副社長唔嬲咩?
畢竟佢個仔死咗
而家睇落對教授冇乜怨恨?
發現套劇每集最尾10幾分鐘都係高潮 最好睇 反而中間鋪得有啲長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞