[Disney+] 韓劇《惡鬼》

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
呢度笑咗 我仲想同情散影連阿媽都死埋真係好慘
廉教授阿嫲得86歲 人物介紹講咗喇頂多係巫女後人
發覺D+準時出呢樣真係好過Netflix
Netflix又唔會講幾點上,又成日好飄忽
應該係功力越來越勁
6集以黎都幾多伏筆 集集都有新資訊彈出黎
隻惡鬼十成八九係木端 佢附身去教授老母>散影老豆>散影嘅目的係搵禁繩嗰5樣物件
可能阻止散影老豆搵齊5樣野黎消滅佢?
隻惡鬼用散影老豆名義引導散影同教授一齊行動目標應該係教授老家
教授個阿嫲望到嗰兩件物品即刻急到發哂脾氣肯定有野
不過最新一集隻餓鬼高中生又話知道惡鬼個名
下集又話教授老家有另一隻惡鬼
都唔知究竟散影身上隻惡鬼目的係想點
廉教授富二代咁撚有貨
題外話
廉教授老家間屋係咪寄生上流嗰間同一間
睇落個feel好似
回答 唔係

惡鬼家

反而有院子的家 金泰希屋企就係
唔係財閥家的小兒子個間咩
係小兒子呀
上一集散影喺阿嫲屋企被教授嚇親嗰幕都幾搞笑教授好似仲要忍笑咁
第六集收視得9.5
廉教授 老家係財閥爺爺家
第1集收視率:全國9.9% 首都圈10.8%
第2集收視率:全國10.0% 首都圈10.8%
第3集收視率:全國11.0% 首都圈11.9%
第4集收視率:全國10.0% 首都圈10.8%
第5集收視率:全國 10.8% 首都圈 12.2%
第5集收視率:全國 9.5% 首都圈 10.2
財仔家有暗影
陰影
預告散影同教授嫲嫲講電話聽完鳩叫係真心連牙梨隻惡鬼都驚定鳩叫嗰吓嚇親牙梨咋
我以為嗰下係阿嫲鳩叫添
教授話佢老家都有隻惡鬼 咁多數係嫲嫲?
但預告睇到散影又被電話另一方嫲嫲鳩叫嚇咗嚇 係嫲嫲見到野出事先咁叫 定另一隻惡鬼靠嚇散影&散影惡鬼先會鳩叫? 但嫲嫲嗰邊個再聽筒方咗手跌落地
啲人係咪走哂去睇王國
尋晚套套都跌
不過惡鬼冇季播加乘都穩住9-10都唔錯嘅
加埋題材唔大眾
呢期啲收視賽好似好緊湊咁

三套都好睇

追劇人生好忙
其實今生早王之國一個鐘有多時間
如果搶今生 係榴槤+惡鬼夾攻

但睇番榴槤上半部都跌收視
我覺得係夏天+周末日+時段 影響比較大
覆錯? sor
跟播淨係睇今生同惡鬼 ktl開咗第一集 未想追住因為開幾套會唔記得啲劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞