香港航空公司又出事!!!

1001 回覆
54 Like 5115 Dislike
係你問題,搭飛機係要提早1.5-2個鐘check in

好多航空公司起飛前60-70分鐘會close counter
柒撚左你就收皮啦 on9仔
試半夜機check-in完 on99睇錯鐘
無入禁區仲懶懶閒食埋個晚餐
啱啱入到禁區再望望鐘先見到準備起飛
但登機口係勁遠果啲位
人生第一次覺得自己跑到保特咁快
果個鐘數機場無咩人
係有幾個staff係沿路拎住班機個牌叫我快
果刻畫面真係跑步比賽打氣咁
最後遲咗7-8分鐘先到
真係好彩有等埋
果刻緊張加跑完 apple watch直頭警告心跳過快
好似去到2百幾
咁一定係正價公司 同櫃檯未收啦

廉航一定唔做
唱榮光,即刻有免費洗頭艇水路返嚟
唔洗寄倉 又做左online checking既話咪得囉
不過都要預時間去閘口
去唔切閘口既話都好大機會送機尾
第似係第二次

第一次係飛去日本嗰次
你算好彩啦。邊間公司咁好人

通常依d情況 你件行李 會比人掉返落機 你望住架機推緊
登機閘係起飛前20分鐘收皮,正常都預早粒半鐘~兩粒鐘check-in,你拖到起飛時間前既一粒鐘先check-in其實好遲
樓主柒撚到潛咗?
飛國際線點會一個鐘前先去打boarding pass
你以為你包機呀死窮撚
早兩個鐘去到加錢咪唔洗執行李執成個鐘囉
好想現場睇撚住你個好撚慌周圍搵人嘅個死人樣
抵撚死
結論: 樓主係ON9, 搵人送佢入青山啦屌
你要寄倉仲懶懶閒咁
你不如1點先去counter啦
樓豬呢
似係你閪多D 喎
check in 前1個鐘真係有權唔俾你check in
機場會收泊位費。 佢遲左推機 秒秒鐘 計錢

各位都係唔會做遲到撚 失蹤撚

架機推前20分鐘就會掉返哂你d野落機

仲要係暴力對待各位既行李

自己諗下成機幾百件野 搵幾件出黎既時候

d工人會點做野
1點起飛嘅意思係架飛機 已經上哂 客 & 行李 1點係跑道起飛,
實際上會再早啲 20-30min已經上緊 客,
所以至少3小時就要check in排隊寄行李,你要執嘢 租Wi-Fi旦 貴賓室沖涼 就要更加早啲到機場

試過成田JAL 行李寄倉之後 check到寄倉行李 有 相機電池 要抽返出嚟 手提行李過海關,用左 個幾鐘頭
冇行李佢一早收皮了
有既話都幫佢頂多一陣
樓主自己on 9仲怪人,DLLM你係咪智障架
我覺得樓豬應該仲隱瞞左d笑點唔肯講
所以話香港人好多都係西客
大陸人西係暴力
香港人係語言暴力

所有航班將於預定離境時間前3小時開始為旅客辦理登機手續,並於起飛前1小時停止服務,登機閘口會於起飛前20分鐘準時關閉。
Ching 佢撘日本返香港機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞