香港航空公司又出事!!!

1001 回覆
54 Like 5115 Dislike
今次係發生喺自己身上
第一次搭HKexpress班飛機就搞到我唔撚想再搭呢間公司都幾撚好嘢

我知你地係間廉航 但係d空姐都唔撚洗閪到咁樣啊?
凌晨一點日本飛返香港嘅飛機 我十一點已經到咗機場 諗住執下行李 12點提早一個鐘頭去check in實冇死啦,點撚樣知條撚屌空姐12點都未到就走撚咗去,去到checkin counter嗰時已經人影都冇個。我12點開始用晒所有辦法搵間航空公司都搵唔撚到,連機場工作人員都聯絡唔到佢哋間航空公司嘅任何人!嗰陣佢哋好似憑空消失咁撚樣!日本機場嘅同事一直聯絡佢哋 去到12點50個閪空姐先打返返嚟。好喇,最撚激氣嘅嚟喇,咁我首先就問佢點解12點counter冇人,佢話佢哋係12點正停止check in,我就答佢我明明12點喺counter,但係都見唔撚到人,咁我見唔到人就即刻跑去搵機場工作人員啦,有工作人員可以作證我係喺12點正就到咗counter,屌你老母個閪女人就一直堅持係我問題,之後問佢點解50分鐘都聯絡唔到任何人,佢答我因為佢都要登機一直checkin緊,請問你地間航空公司有冇咁缺人啊?一個空姐check in 就冇其他人可以聯絡?ok,咁都算啦,但係個閪空姐一直唔承認佢哋有問題,所有嘅問題都喺我度,咁最後我費事同佢繼續吵就問佢係咪就算有人證明到自己冇錯、12點正到咗counter都冇用,佢竟然答我係,仲要同我講係佢哋話晒事我冇話事權,同埋我做任何嘢佢哋都唔會俾我登到機最後cut埋我線。

想問你地d空姐係乜撚嘢態度啊?同你地講嘢好聲好氣你就咁撚對待你d乘客?屌你老母今次係第一次搭 亦都係最後一次搭!

DLLM HKExpress嘅閪女人
執咩行李執成粒鐘
你班機係咪0050個班
首先嗰個地勤,仲有嗰間叫香港快運,HX係就執嗰間再者,你有行李一個鐘先check-in係淨係俾你登機唔會俾你行李寄艙
預早兩個鐘到機場 唔係叫你係機場執行李喎
係咪搞錯左d 乜
至少提早個半鐘check in是常識吧
前排喺高雄飛返嚟坐hkexpress
check in同boarding gate班地勤係同一班
班地勤好有可能一夠鐘就入禁區準備boarding
遲到仲聲大夾惡 痴撚線
地勤同空姐都唔識分
就算你要早一粒鐘執行李
點解唔10點去到機場執到11點
11點再check in嘛 你咁講法
我唔洗寄行李既 係咪早一粒鐘到機場就得
食貴飛買過第二張返香港啦 ON9仔
我們建議您於航班起飛前最少1.5小時到達,以預留充足時間辦理登機手續。HK Express 於香港國際機場的登機櫃檯位於一號客運大樓H行段,所有航班將於預定離境時間前3小時開始為旅客辦理登機手續,並於起飛前1小時停止服務,登機閘口會於起飛前20分鐘準時關閉。我們於其他航點的登機櫃檯服務時間略有不同,部份於早上9時前由日本出發的航班,登機櫃檯服務時間可能會較短
on9
第一次搭飛機呀

自己遲到就收皮啦
提早一個鐘頭check in,你11點到機場點解唔check in先
正常都係預個零兩個鐘啦點都
佢地係仆街,但最慘你搞到自己麻煩嘛
食屎啦你on99
樓主諗住靠連登仔拎賠償 點知俾人屌到仆街
香港航空? hkexpress?
個政府都係咁垃圾,大公司國企之類肯定跟埋一套恰啲小市民
早一粒鐘check in
樓主第一次搭飛機,大家唔好咁mean
航空公司 sor
所有航班將於預定離境時間前3小時開始為旅客辦理登機手續,並於起飛前1小時停止服務,登機閘口會於起飛前20分鐘準時關閉。
1點起飛
11點到機場執行李執到12點都唔checkin
唔係你問題係乜? 弱智仔就唔好去旅行啦
樓主以為坐巴士
差唔多到先上車
做咩唔係佢counter前執?

同埋人地叫地勤
樓主我係你去驗下腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞