我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 61 ) - Yujihw砌機List 4060準備出

1001 回覆
7 Like 11 Dislike
你把機箱風扇仲要反轉咗嚟裝
如果想行風冷塔散呢,有冇得改?
部機係同我砌的?
做乜鬼野
機箱得一把扇仲要倒轉咗方向,部機邊個幫你整,同你有仇?
一入一出最基本都冇用乜塔散都變焗爐啦
U就唔會壞溫度呢樣野既

聽你咁講似係水冷多
我覺得咁樣,都好夠玩了,32GB RAM.打機都足夠
1 x [6月優惠]Intel® Core™ i5-12400F Tray RIVIA貨
價錢:$1,090

1 x [6月優惠]Gigabyte H610M H V2 DDR4 Micro-ATX
價錢:$530

1 x [6月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$599

1 x [6月優惠]ADATA LEGEND 710 1TB Gen3x4 M.2 2280
價錢:$369

1 x [6月優惠]MSI GeForce RTX™ 3070 Ti VENTUS 3X 8GB GDDR6 OC LHR
價錢:$3,499

1 x [6月優惠]Corsair TX-M Series™ TX750M — 750W 80 Plus® Gold Semi-Modular (砌機減$30)
價錢:$520

1 x Tecware Forge M2 Mini ARGB Tempered Glass Micro-ATX - White
價錢:$369

1 x [6月優惠]Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$125

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,181
https://www.faroll.com/customize#MTQzMCwzODU0LDQ4NzEsNDkxMyw1MjgxLDUzNTEsNjQzNiw2Njcx
唔會.不過你唔好真係用吸塵機個硬既部份撞黎撞去

比較理想既做法係.你買把油掃.一隻手渣住油掃黎掃d塵.一隻手渣住吸塵機吸風口.將d塵掃落去吸風口
我覺得咁樣就OK.隻箱仲隻隻細.慳位d
就算你之後加display card都可以加到
1 x Intel® Core™ i5-13400 BOX 聯強行貨
價錢:$1,820

1 x [6月優惠]Gigabyte H610M H V2 DDR4 Micro-ATX
價錢:$530

1 x [6月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$599

1 x [6月優惠]ADATA LEGEND 850 1TB Gen4x4 M.2 2280
價錢:$399

1 x [優惠]FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze ATX 3.0
價錢:$319

1 x [6月優惠]Jonsbo C6 Micro-ATX - Black
價錢:$269

1 x Thermalright AXP90 X47 下吹式散熱器
價錢:$249

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $4,265
https://www.faroll.com/customize#Mzg1NCw0NDQxLDQ2NTAsNDkxMyw2MzkyLDY0MzgsNjUwNA
一向都係
推多次
你已經落左單
俾個number我睇下
我無落單
10日未有機係指我覆果個人
唔該悠老闆

會唔會有大概時間
一定夠啦
如無意外聽日
好,希望唔好落大雨
咁又唔使咁灰.你當星期一或二啦
應該已經送埋啦
我覺得冇問題呀
收咗貨了
用緊ryzen 1700
X370
Ddr4 8gb x4
Neoeco650
1080ti

最近比啲av打爆左隻18tb諗住加hdd+換箱
然後開機又cpu爆到100%(應該關window事)
所以想upgrade
但除左張卡係咪無咩可以留到
啲ram留又好似變左bottleneck
換又無2 3千好苦惱
用就用到.但始終行唔到全速.塊板得gen3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞