我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 61 ) - Yujihw砌機List 4060準備出

1001 回覆
7 Like 11 Dislike
有d事出現左

之後會用其他形式出返

想問呢幾部抵唔抵玩?
差唔多錢就gen4囉,未來帶去新機用都唔輸太多
2k mon嘅話
GIgabyte M27Q 27" 2K IPS 170Hz 1ms KVM Adaptive-Sync Gaming Monitor
呢隻好唔好?
LG嗰隻個人嫌個mon太前
轉4070咪啱啱好一萬
有沒有22000到組合
絕對唔差

我一直都好推d31 d41

建議mesh 好過std

同埋如果高階機 用d勁d既風扇
部電腦成日突然 黑mon keyboard mouse無電到
部主機cpu風扇會大聲左 禁電源/restart制無反應 要拔電源線先關到機
係咩事
係咪放得落4090?
之前睇發佈會話4090好大舊
同埋仲跌左落地,好驚塊底版好負重
你砌4090個時有無呢d問題

4090係咪要用水冷?你平時砌係用240定360?
3700x 心大心細想升13600k
想知升左有無感覺
5800x3d
塊mb再戰多兩年先啦
今星期內俾到你
應該送埋了?
訂單編號:230614000336369

想問下會唔會快d有機,雖然未到7-14工作天,但今個星期放幾日假,好想有新機打D4
KLEVV優惠
Acer Nitro XV275K P3
又到貨啦
咁OK既.你睇下上面個List得唔得
1 x Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨
價錢:$2,399

1 x Gigabyte B760M GAMING DDR5 LGA 1700 Micro-ATX
價錢:$920

1 x [6月優惠]Kingston Fury Renegade 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C32
價錢:$1,360

1 x Samsung 980 Pro Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$709

1 x MSI GeForce RTX™ 4060 Ti GAMING X TRIO 8GB GDDR6
價錢:$3,899

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$739

1 x Be Quiet! PURE LOOP 240mm CPU Liquid Cooler
價錢:$629

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,735
https://www.faroll.com/customize#MzI1MywzNzI0LDM3MzAsNjA3OSw2MjA1LDcwMTksNzA1Ng

budget: 10K-12K左右
重有舊SSD
同埋舊火牛 Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular <--用唔用得返?
今個星期會唔會收到?
唔洗砌機都等左10日
塊板睇你自己.我個人覺得偏貴
火牛.我會建議你cORSAIR tx 650M
同問啊 14號訂機悠二應承左今個禮拜有
但岩岩whatsapp問又話要下個禮拜
如果星期一二都無就落腦場砌算⋯起碼一個令鐘就攞得機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞