我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 61 ) - Yujihw砌機List 4060準備出

1001 回覆
7 Like 11 Dislike
就黎7月 各位有冇咩優惠想要

雖然我本身都準備左好多
FSP PTM X PRO 13CM長牛終於到

要買4k 144hz mon,唔要msi同giga
訂單編號:230614000344394
想問今個星期會唔會收到機?
新N卡入門組合
用3060 12GB.i5 16或者32GB RAM 1TB SSD
我覺得冇問題
CPU轉返13600K啦
你tg pm左我先
Pm左啦
啱啱部電腦打柴 廢事整了
平時打apex lol 睇片多
用144hz Mon
筆直around 6k

有冇list 推薦?
會比較熱d 一係x53
4060 外國出左Review了

基本上.Giga張windforce係垃圾,由我一個月前4060 Ti各牌子官網上架既時候.同步上架埋4060規格.
已經睇到windforce係一張極品垃圾黎
windforce今代其實睇到基本上係4070以上先係唔錯.同級都叫好過對手
4060 Ti其實全世界冇乜人Care.間間廠都冇乜大起大跌水平.
去到4060.Giga windforce基本上係垃圾

呢張散熱器設計.係以前一直講既手指餅設計.而且仲要大範圍手指餅.合理預期之內係一張廢卡
所以除非技嘉自己再調4060價.
如果唔係暫時.我建議既係可能係GALAX / PNY.或者其他
4060ti 16g 會唔會有貨
終極神卡
一條導熱管.連8mm都唔用.用6mm.如果係平常幾條個種.6mm好平常
好心如果一條導熱管.就用8mm.而家6mm連粒GPU Die都cover唔哂.所以結果真係好正常地廢
睇溫度好似得牙石可以入手...
咁講啦.又唔係既.4060 同4060 ti / 4070 一樣.都係有平買平啦
只係起平個堆點樣選擇比較好既卡
暫時我會建議可能係GALAX / PNY呢d
asus dual.當然唔會差.問題當然會比其他緊係貴200-300

但4060 呢d級數.我一直建議係買入門平個堆就OK
熱d唔係問題.唔好熱到windforce咁就得
唔好意思 回覆左
睇漏左.如果你想補錢上d31 Screen OK的.可以落單個時.搵客服就OK
想要多啲機箱優惠 呢排諗住換
求LIST 12~13K
4070 TI
THANKS SO MUCH
想要機箱前置兩個USB +type c , 板想要有Wi-Fi, ATX 箱都擺得落我電腦枱
1 x Intel®️ Core™️ i5-13600K BOX 聯強行貨
價錢:$2,399

1 x ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI DDR5 LGA1700 ATX
價錢:$1,699

1 x [6月優惠]Kingston Fury Renegade RGB 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C32
價錢:$1,460

1 x [6月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (現貨)
價錢:$995

1 x [6月優惠]ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$15,250

1 x [6月獨家優惠]FSP Hydro G Pro Series 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular (送12VHPWR線) (現貨)
價錢:$899

1 x Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid-Tower ATX Case — Black
價錢:$638

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $23,769
https://www.faroll.com/customize#Mjk4OCwzNjkwLDQ2NTIsNTA3Miw2MDgwLDYwOTYsNjIwNSw2OTI2

呢條list 點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞