[KPOP] K-POP 2023討論區 (30)

1001 回覆
25 Like 13 Dislike
DIVE集合,決戰7月7第一波戰鬥
【Theqoo】剛剛在Bubble上留言

和好就好 都係好男孩
右上都幾似唐唐
早兩年dynamite爆起咗,正路hybe係會繼續推
但上年疫情差唔多喺外國完晒就應該全員入,而唔係拖到最尾先入啦

newjeans 新專輯歌單
1. New Jeans
2. Super Shy(主打)
3. ETA(主打)
4. Cool With You(主打)
5. Get Up
6. ASAP

全部有mv
7月7日公開1、2
1是飛天小女警合作曲
2、3、4、 主打
有神秘嘉賓

又dum左幾多錢落去
hot girl
你最得閒啦
日日笑其他團點走音點sharp
自己捧嗰隊有出聲啲音叫掂到就已經高質汁
你係識分咩叫有無實力都唔會聽Twice啦
日日喺度搵邊隊差過Twice
仲夠膽話得Gfriend嘅實力夠Twice打
Gfriend入面一個副唱嘅supported range都廣過Twice嘅主音啦
假相gigi
傻hybe想cap水cap到最後一刻
但明顯成隊一齊入再出嚟搵嘅錢應該多啲喇
姣婆守唔到寡就真
咪淨係得閒上下公海睇下大家po啲嘢囉,日日都有人po ive nj lessex走音片都唔關我事,不如你叫佢哋練好啲唔好走咁多音
我不嬲好誠實咁話momo唱歌屎,但至少佢跳舞真係屌打其他idol
我話高汁嘅係佢哋演唱會嘅表演,至少我到而家都未見過有邊個去完twice演唱會後有怨言,相反隔離bp就一言難盡
twice平均歌唱實力就不上不下,但每個solo cover表演都有另外錄音加編舞
主打歌有時都會換編舞或加個dance break
每次tour都會喺新專揀幾首歌唱同跳,唔係好似油瑛咁扭幾下當跳咗,係真係成首歌編晒舞
你哋屈twice咪嘴播原唱即刻有片證明係真唱,而家你哋ive柒咗班dive就開始語無倫次

所以冇歌唱唔係藉口,冇誠意實力不足就認咗佢啦
一早入嘅話v仔就冇得溝鯰魚,我哋就冇得見證jimin悅耳動人嘅歌聲

現實
應該係 鳩估下
橙頭angelababy
春麗頭唐唐
金頭人形貓
黑髮土豆妹
孖辮扎肉斤
HYBE果陣唔係想博改到法例 成隊唔駛入咩
兔兔pedo
唔成功之後,佢哋搞咗個直播話要暫停嘅團隊活動
又有人喺度喊話好多嘢唔同咗,之後就Jin入伍、再到J Hope
9估係因為dynamite爆紅,想搏拎grammy,再搏國會修例點知俾人屌足咁耐
一人少句啦
鬧交都鬧短啲
手指好攰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞