東京美食分享區(13)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
都好 揾到agent 訂
認真答 2 間都食過 睇豆你想要咩
蕃似係 一間牛肉割烹 餐廳 食唔同牛肉部位 + 唔同食法 (sushi / 刺身
大部份食落都無燒肉果種香/ 油脂感
(有好幾款店員都推介 要+ wasabi)
價錢相對親民 服務好 位置好 還境好 但食肉份量唔會好多

Sato 傳統燒肉餐廳 好多款肉都香但唔會油到你食唔落 計g數/份量 絕對多一倍以上

但環境相對麻麻 服務正常 同有d遠
食佢班徒弟算啦
留意返唔係Sushi Saito, 係Sushisho Saito

TableCheck有得book
多謝CHING分享
咁聽落好似Sato正啲

除咗壽喜燒類别你會唔會有其他食日式嘢嘅餐廳推介可以兩個人食生日飯? Thank you
例如呢
Shunji
Tsubomi
3110NZ by LDH Kitchen
生日飯 睇你想要咩感覺 個個人唔同
想食燒肉 我都會推薦sato 你抽到時間去 你唔會後悔

Restaurant NéMo 食過 性價比高 set 係用魚做主ge 法日料理 米之蓮一星
要係澀谷轉車去 嫌貴嘅話可以食午餐平一半

Makiyaki Ginza Onodera 用柴火整嘅法日料理
創意 味道都幾好 係晚餐少貴 但有特色
Lunch 都係平好多
真心感激,希望book到期中一間啦
我10月尾先食仲未開始book得
咁實book到啦 去得日本食多幾餐
可以remark 有人生日 多數餐廳係甜品都會幫你有啲特別擺碟寫句野
食多幾餐都無所謂

我依幾日book左幾間食 食完再分享
好啊,等你食評
過兩星期都會自己一條友去東京三日住新橋果邊,而家都好努力 mon post
推一推
最後都Book唔到想食嘅天婦羅
想問下呢兩間, 又有冇人食過, 邊間好啲?
天ぷら 福たろう
https://tabelog.com/tokyo/A1311/A131106/13204299/

天冨良 よこ田
https://tabelog.com/tokyo/A1307/A130702/13001340/
想問兩個問題
1. 東京深夜除咗歌舞伎町之外
有冇邊度仲會多人熱鬧有嘢食
2. 御茶之水附近有冇啲乜嘢正野

thank chings
你不如講你住邊好少少
食過晝晏,叫咗5400果個set,有生牛肉他他,一碟肉
book 左佢 同期入門個師兄 金板真次
好啲嘅酒店 電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞