東京美食分享區(13)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
一陣一個人去東京
乜功課都未做
襯而家溫下書先
住邊頭想食乜,幫你第一日
第一日新橋果邊 之前住過感覺都幾多野食
除左燒肉 有冇推介
感謝巴打
我當你銀座附近咁啱我黎緊都住個頭
唔岩食唔好屌 1樓有excel可以去睇下

正阿 感謝巴打
大恩人
想問下銀座 正泰苑係咪只可以電話book?
我住apa 會唔會幫手book到
同埋係咪散叫唔抵吊
唔該哂
咁海玄都幾值得去喎排15分鐘搞掂
有冇人推介夜晚9點後池袋有乜好嘢食
銀座平日想夜食 推介呢間拉麵 小店細細間 但麵質好出色 好彈牙
jikaseimenitou (自家製麺 伊藤 銀座店)
https://tabelog.com/tw/tokyo/A1301/A130101/13164387/
最遲2230前去好D 會有last order
上網睇好似話野食同環境都差左

巴打食咗乜
我食果個應該係最多人叫果款 好似係魚介湯?
湯同雞肉就一般既 但個麵就好難忘 可能我本身好鐘意食有口感既麵
我都分享下今次食過既餐廳先

拉麵四間:

烏冬兩間:

另外仲有呢度好多人講嘅鰻禪同はなれ
池袋有無壽司/燒肉推介
上網搵人地池袋推介個啲其他野食都唔係好有興趣
Lm
btw想問下你地用Tabelog訂位時
如果冇日本電話號碼, 係填酒店電話號碼定點?
鳩填日本電話號碼係咪會被餐廳cancel booking?
酒店
最後成功入去食?
名你入英文定中文
Shibuya Morimoto 渋谷森本
唔好意思第一次BOOK呢啲好多嘢問
想問下如果咁睇下面兩個case
係咪うなぎ 魚政預訂日嘅 4日或更早前取消係冇取消費?
てんぷら 深町係預訂日嘅 2日或更早前取消係冇取消費?
---------------------------------------------------------
1. tablecheck BOOK うなぎ 魚政
【Cancellation Policy】
Cancellation fees will be charged as follows, starting from the reserved date and time. Please understand in advance.
Up to 4 persons: 50% from 3 days prior, 100% from 2 days prior

---------------------------------------------------------
2. 一休BOOK 天婦羅てんぷら 深町
予約取消時
・当日連絡なし 100%
・当日連絡あり 100%
・1日前00:00〜 100%
yes yes
唔該哂
焼肉 ジャンボ はなれ(本鄉店)係咪同本店相差好遠?
Tabelog比你訂位果啲都唔會care 有少數會send email比你confirm/叫你比deposit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞