東京美食分享區(13)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我上個月幫個Fd 搶唔到
我自己8月頭去又咁岩生日
睇吓有冇位book到
我都驚book唔到
有無其他ok嘅日式餐廳可以做back up?
Shushi Ten好似爭少少的
食今半都唔食壽司ten
本身想book人形町,但另一半話唔鐘意壽喜燒
如果以自己專登去食嘅鰻魚飯嚟講,呢間係最差。(咁當然都比出面好平果d好食啦) ,果次主要味道嘛嘛,同埋好咸。
Omakase 個網好似淨係可以bk最貴個special course
21500 yen
不過都冇唒位
呀Sa.

要排咁耐真係不了
但係挽肉と米好似真係好正
各位有食過嘅, 係咪都要8點前就去到排?
我都想試下日本令牛漢堡排 但是我見間間都排好耐
過幾日第7次去,成5年冇去過,做下功課先
1. 想問下有冇試過 book 東京啲餐廳 omakase,佢會要我揀
套餐 ABCD 唔同價位
如果我book 個時 揀左A 平 去到可唔可以 轉D貴 ,轉揀其他 套餐??

2.另外 發覺兩個人一齊坐, book 好似
一定要 揀返 同一個套餐
因為女友 細食 ,想分開揀套餐,有咩方法 ?
係咪應該 分開book 1個 1個 揀返自己餐 ,
然後 要求一齊坐?
3. 另外 如果包廂 係咪 焗住一定要 同一個餐 ?

book 左 岡半 最貴個set 但女友 又話食唔到咁多。
食兩個最貴set 又好似好浪費 如果佢食唔到
1 間間唔同
試過可以轉,不過正路只有2個選擇,一係壽司only,一係前菜+壽司

2 又係間間唔同,有啲會逼你同一個party叫同一個餐
你講個方法好可能佢唔會安排你地一齊坐
叫酒店幫你問下啦
我嘅經驗壽司/懷石/法國菜都好大機會叫你order同一個set

燒肉/壽喜燒/鐵板燒就間間唔同
我 omakase 我分開 book 左 1個午餐 壽司set
一個full set 之後要求 一齊坐
煩左好多次酒店了 , 有啲酒店 要我check in 完 先肯幫我book , 所以我 早啲自己book
我會試下晨早去排一個人應該容易啲掛
想問各位巴打 Ushigoro 叫set定散叫抵食啲?計過數好似叫set抵少少,不過唔知叫set啲肉會唔會細份啲
巴打用咩book
有冇巴打 食過 鮨 さいとう 齊藤孝司 ??
其實點book
問過5星級酒店 佢地都book 唔到
正常途徑冇可能
課金就得 Agent網收萬幾蚊一位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞