Xbox Starfield & PC Showcase

772 回覆
11 Like 12 Dislike
咁你係咪要我講事實
俾香港Xbox 用家打飛機ok?
見台灣網寫14號開始
係咪冇elder scroll?
即係有一絲希望可以買到

elder scroll online
隻錶係太空版pip-boy?
我期待avowed, fable多過starfield
咩1000個星球我完全無興趣,見到就頭痛
就算唔係全部gen出黎,每個星球分少少人手整既野,都好浪費我時間去跑星球
根本整10幾20個星球已經夠晒
手掣最多被炒起

無線耳先至難搵
做完starfield 就會做上古6
再之後先會做fallout 5
重點都係單人遊戲,一千個星球做咩鬼?
又唔係SC果種land anywhere you see,去到底又係cutscene來,即係所謂嘅星球任意降落都係根據gen的背景資料render出來,呢樣野NMS都做到,點解SF唔做。

另外SF單人game都用左25年開發,SC而家先1x年睇落突然間變得唔再scam

不過千祈唔好再攞SC同SF比,一隻real time mmo 一隻single player,大家的技術層面都已經唔同。

至少SF果45分我已經勁多似elder scroll and fallout的各樣系統係入面。
大家唔係就係期待佢係太空fallout㗎咩
冇人叫你去曬一千個多啲選擇唔好咩
當然唔會啦,25年開發換來咁多相似影子,咁不如專心出下上古多幾隻好過。

反而話係NMS同FO的混種就差唔多。問題係好多睇片吹就吹到好勁,但學上面d巴打話,例如d AI又鳩鳩地等等。

我唔會話唔好玩的,佢只要keep住俾modder參與一定無死。但咪又變左B社過往所有開放性遊戲嘅通病:無番一年左右都唔穩定,同埋正宗嘅錢就B社賺、Bug就modder義工fix。
咁NMS的星球唔止一千個,你覺得好唔好?
好明顯個1000粒星球有起碼900粒係留俾人玩mod
No man sky好玩啊,係一開始差宜家update左幾年已變神game
nani the fuck?
fallout4 skyrim都有中文呢隻反而冇?
唔講而家,講一發售果陣。

講而家NMS咪即係講SF一年後打左成堆mods一樣,比來都無意思
垃圾市場邊有人重視
Starfield 都delay左成年幾,同都未出,出左先睇下點啦
雖然一開始聽佢吹到咁大我都唔係太睇好,不過都希望真係好玩,如做得好佢啲idea其實好正
Todd哥有邊隻遊戲咁多年來無吹過咁大。唔吹先唔係佢
Todd哥吹水就唔算真係話吹到離哂譜個堆既
佢專登佢收埋D講D唔講個D多啫
你知、我知、全世界gamer都知
Starfield 明顯打擊手感同fallout一樣
以fallout 廠商嚟講唔怕劇情玩法廢,係驚多bug
不過有mod搭救

一定買pc玩,想像下mod已經救到呢隻game,
女女mod,star war mod
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞