Xbox Starfield & PC Showcase

772 回覆
11 Like 12 Dislike
No man sky 2.0
ps玩家都幾關心隻starfield
係做到敢都好呀,之前話唔會有 no man sky 直接飛出星球
而家唔知仲係唔係,希望佢加到 lee 個功能
本身都會買cyberpunk個DLC, 本身好喜歡個世界觀, 希望唔好咁多bug啦

Starfield我自己又冇乜特別喜歡. 不過見到都好大制作。但fallout76經驗話我知都係睇定啲先….
廢得嚟行到大作2200我收貨
咁2077係咪未來版上古卷軸
已經瘋了,剩係識得講 "又水人買xbox"
睇佢訪問個D應該係抽卡咁抽組一個星球出黎
Random個D地型同埋一堆野都係生出黎
咪睇佢究竟人工D內容做到幾多出黎
會唔會好似Arena咁 老撚咁大個地圖但係全自動gen出嚟乜都無
唔建議
睇定D係必須,今年B社食左小小屎
no man sky 都係咁,得個鳩行鳩射資源就搵料飛走
揾唔番個訪問
但按Todd哥話唔會係乜都冇會唔少傳統B記式環境敘事
阿Todd哥就算冇過千粒星做哂都一定好左幾百個地下城
當年Todd哥話會有做唔完既任務真係有所以入Todd哥我信
我無理解錯係每個人都有唔同星球?即係可能大家都係去同一個星球但玩家A可以係沙漠而B係雪地。如果係咁隨機性咪好難睇攻略因為人人都唔一樣。
按我理解就係抽卡咁抽囉
咁樣抽 好快會好多人覺得悶
如果係一個個星球咁去解 D人應該會有動力去玩落去多D
睇佢D真係人工D內容做得多唔多啫
佢依家好似係主線大型支線就一定全個手做
一D就真係隨機生成個D去攞資源就算
再有一批先係有一定人工內容
至於個一千粒點分比例喇喎
戰神又唔咁講
淨係識話人冇得玩戰神
B 社食左好耐屎啦
Skyrim 同fallout 4之後光輝不再
Payday 3 睇落似DLC多啲
成日話人xbox打手,綜觀其他forum,呢度ps打手先多
讚下個show幾好都起晒鋼
已經預視到有n 個dlc 等住玩家買
唔係已經轉左Season Pass咩
香港係咪連個手掣都唔會有完全搵唔到有位預購
台灣:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞