成世人都未去過網吧,依家先知原來網吧就嚟收皮

398 回覆
45 Like 281 Dislike
深水埗 旺角 官塘

港島就真係就嚟執哂
剩係記得當年ione 18蚊 3個蚊
仲一定要用佢system㩒撈麵食
以為最回本係賣嘢食
呢幾年都係去過兩次 , 兩次都係 有兩件事做中間個空白時間唔知做咩好
又唔想去STARBUCK / 餐廳人太多鳩坐
去左旺角星域網絡開一個鍾機先10蚊
入到去D GAME好多都唔識 , 識既GAME都唔識開 如CS
1次玩左大半個鍾LFD2 , 之後鳩上下網 , 夠鍾閃人
1次係係上LIHKG 同 YOUTUBE , 坐左9個字走左
10蚊買個位坐一個鍾其實都唔錯既
佔一部分,但唔係主力
因為如果要賣熟食要拎食牌/食物加工牌,所以果啲鋪會貴啲
同埋通常啲高級小小有野食既網吧都好快收皮,因為佢個租金支出果part太大

反而啲濕鳩網吧先最搵錢
$50蚊一個鐘知你天才啦
井多少少ok?
唔係成班friend一齊去玩無意思
對上最爆嗰期應該係pubg啱啱出
17-18 年
跟住打打下去曬砌機
反而係早期禁煙
嗰陣室內食得煙喎
以前去網吧試過唔小心開機 點知禁錯左人地部電腦 人地好似打緊信長 成部機比我熄左
02-03嗰陣應該係高峰
記得好似當時都十幾蚊一個鐘
有一次同學帶我去一間喺旺角既
記得好撚貴但係個場比起平時去嗰d靚好多
中間有個位好似自助餐咁任食任飲
我玩開1874
以前有間網吧係學校下面,一考完試就成班過去直落5排lol跟住war3
近排經過見到已經汁咗
以前既網吧唔洗log in ,如果格離部機冇人用可以開2部
真係唔知local都有網吧
咁戰高抵啲喎
30任食任飲又包箱
不過打少一個鐘
扮老大哥定Winston
以前玩網吧玩heatproject
買完點坐定定入點 隔離條友bug槍
請佢教埋我
勁撚大陣煙除 臭撚到閪咁 我自己喺屋企打機好撚過
毛毛單中三強兩龜
有啲friend冇電腦
有電腦嘅都焗住放學同佢哋去網吧
喺嗰度打機正過自己喺屋企玩好多啦
而家10後興玩抖陰?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞