成世人都未去過網吧,依家先知原來網吧就嚟收皮

398 回覆
45 Like 281 Dislike
以前有隊友全頻講alt f4可以飛去名刀舖
跟住對面走咁件然後反敗左
以前30蚊唔洗通頂
100舊水夠玩兩日
平過租酒店
中學生涯最接近死亡既一刻:熄錯對面部機
其實有冇快速施法既信長
好好玩想玩返
唯一一次去係同frd去打l4d2 間野好少人幾企理
食左個餐蛋面 幾開心既
真係成世人未去過
屋企都玩到
唔知去黎做乜
個個開爆speaker 耳仔受罪
其實一直好好奇網吧點賺錢,千僖年頭果期應該最旺,但講緊都係5,6蚊一粒,打貓都係50蚊到送杯麵

但網吧生意有ceiling,當你一個場50吧機,每日條數最盡都係執$5*24*50,即係6000蚊到,不過部o靚仔點會錫住部腦,個個入黎打信出狠力禁keyboard,一兩日都爛一個,而家網吧啲機唔可以廢,仲要齊game,有時都唔知佢點維皮
力架版都可以最top架 冇衝突
做到好似日本網吧咁,有私人空間坐得舒服可以訓下
最緊要地方乾淨唔臭,我諗大把人會去
應該好似日本咁轉型做自修房仔咁 1晚200蚊比你訓1晚 又賣杯麵野飲 勉強有得做
以前學校附近成 5 6間 今日行過得返1間
Ro,天堂,龍族,金庸,古龍,魔力,巨商,吞食,神領,天翼,古惑仔,亂,跑,luna,夢之歷險,墨香…不能盡錄
之前窮到冇地方住,九龍有個私竇好似台灣日本D網吧咁可以訓覺
依家keep住月租緊個位,隨時上去休息

前身是網吧
當年好鍾意星期5 / 6 去打通頂,成班fd+唔識的人係到打CS,鳩叫,一晚都係50,不過我去開個間無杯面
講真50蚊買mouse keyboard 都唔掂,未按爛個mouse 左鍵唔叫去網吧打過信長
要成班娃娃柴爆哂粗屌黎屌去先好玩
個時l4d同lol 真係幾開心
打信長個期已經係自屋企砌機打,無記錯個陣砌機已經無咁貴,5-6k夠做
網吧高峰應該係CS 1.6, diablo 2個幾年,個陣我屋企買廠機又貴又廢
以前天地堂唔係唱k就係網吧玩下fps game
我見而家網吧仲有啲黃牛用黎攞演唱會飛
以前$50 點同而家$50
我記得個時食茶記先$25蚊一個飯 大排檔先14蚊一個碟頭飯
skw以前有間裝修幾靚仲可以沖涼
可唔可以井多少少
2002年戰略高手30蚊個鐘
咩地方有15蚊?旺角都要20喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞