成世人都未去過網吧,依家先知原來網吧就嚟收皮

398 回覆
45 Like 281 Dislike
又或者拎啲舊game ip 食一浸回憶

你睇手機板ro ,多到我都唔知第幾隻了
暗黑破壞神2,CS1.5,CS1.6,1942,AOC,half life歡樂場
以前真係可以兩班人LAN內團戰, 仲要打多幾就熟咗真係變FRIEND...
而家? 有多過三個人一齊出去打已經少有...
同fd 一齊去先最重要
前期又有野食, 又舒服
後期已經好難頂, D位勁迫
梗係啦 屌你鎖撚死晒又冇京
要玩用steam 都on撚鳩
咁我不如自己俾貴一貴一鑊屋企玩
d電腦又廢撚到
仆街段片俾最貴都係1660Ti
同2k moon
以前去網吧就貪你乜鳩都幫我搞掂晒麻
而家d網吧要我準備好先去 汁7晒佢啦
諗起
呂米高
其實行高級路線既網吧先最快死
有廚房果啲就再快啲

老老實實大眾肯俾幾多去一間高級小小既網吧?
$20@1?$30@1?
好喇~當你接受到,同你一齊去果班fd 又接唔接到受哩口價先
咁到時你啲fd 唔肯去哩啲高級網吧,你又會唔會同佢分開玩先?定係是但一齊去啲濕鳩網吧就算呀

根本當時網吧哩樣野同茶餐廳一樣,食你唔死,又平,又夠飽肚就唔驚冇生意
咁點解仲要放咁多成本去做個高級場先
就係有啲網吧去得太盡玩爛咗
請啲幼幼開工
搞到依家無晒上網輔導員
最早期係rb6
cs都未出
仲有aoe 紅警果咋
第一代online game 魔力石器金庸
你講果d中後期啦
係都中啦

隨時幫襯最多都係
Cs死左有得睇人係邊
一死就𥄫隊友
個陣真係傾電話打機 傾到頸都痛
仲要係咁幾人會議 疊哂聲
骨仔單中 對信長

一出黎就扣鳩佢魔

睇你點洗兵
而家的?
i-ONE 20+ anniversary
信長一齊玩好開心 方便知曬隊友咩位 可以圍9人
一齊屌 一齊笑
你平時係咪冇咩存在感
覺得自己好幽默果d?
小你媽個臭BB
仲要有鏢掉
頭一兩年網吧興嘅 FPS 一定係 Rainbow6 RS/UO, 當時 CS 仲係beta版, 要到2000年左右CS 1.0先開始多人玩, 全盛時期 ver 1.3-1.5
除非你部機好慢、否則匕首要轉三/四個圈已經好難

咪計後期d 不成文規定,唔俾玩兩個圈,大/小絕

當年果班高手,天行者,夜雨,九紋龍,風清揚
全部屈劍
以前度度都有陽光
而且有班黑底係度睇場
仲會聊啲𡃁仔入會
依家應該食第二條水
無人再搞網吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞