成世人都未去過網吧,依家先知原來網吧就嚟收皮

398 回覆
45 Like 281 Dislike
以前online game年代係興盛到 同啲fd打緊機,跟住電視賣緊啲Online game廣告,跟住就話不如玩個隻囉 電視都賣緊 諗番起都好能癲
即使去到2014網吧都仲可以見到佢既身影
呢張卡好撚堅
香港個D十分鐘洗五舊
係到玩釣魚機狂入銀
日本機鋪都好難有game要人狂入銀
我果陣係RO比人偷acc
大刀

以前唔知d人點連技 要問人先肯教幾招仲chok bug飛大刀飛鎚
我香港第一次去網吧大約0203年,果陣$30一個鐘
我果陣係沙田河畔同好運都係$28-30一個鐘,仍然要排隊等位
11.2b no mh no re
05-07年荃灣一定有5蚊一個鐘
戰士/陽光網絡都係依個價,後尾6蚊8蚊都有
隻game原意係 2v2 gundam seed咁玩, 但啲人硬係要 1v1 , 所以匕首屈曬
啲keyboard mouse好撚油
網上輔導員
最高峰應該係02-03
個價錢同你係K壓一樣
只不過尤唱K去咗上網
有無人記得香港仔征服者
果陣得佢張會員卡係膠卡, 同咪成間野個feel 好正

之後開左間叫mc 可以免費飲野同大sofa 卡位, 就過哂去果

我記得早期係貴d, 同埋真係最早時有d網吧係高檔d有埋漫畫+強制要戴耳機, 當時好似收成四十幾蚊粒鐘都有我去唔起, 然後變晒純粹嘅機舖, 但收費都平左好多, 但我記憶中最平嘅都係十幾蚊粒鐘 (我人生最後一次去網吧應該係2010年左右)
信長三國CS 以前打機真係好歡樂好有氣氛
諗起D阿叔坐最後睇AV打飛機
後期最屈一定係劍

當年網上果班高手後期個個劍撚

$# 神手here 當年打到d 人見到$# 手指都乖乖地擺定係魔免位
比蘋果公司既iphone 同Google 公司既android 手機收網吧皮
咁快知自己食水深
仲好記得個時去過一間網吧d廁所全部都係蚊螆 無人清理 勁撚污糟
真係後生陀地嚟,當年旺角有間叫浪漫網吧,有得一路上網一路揸波
以前食住杯麵玩cs
我25歲都未去過網吧
明明去少幾次就等於屋企一個月上網費
都唔知去嚟做咩
中學放學狗衝去網吧
成班fd打cs 信長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞