[I/A/PC] Marvel Snap 瞬戰超能(39) 蜘蛛6月

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Lm
一直都未抽到sera
有sera t5出到,t6就可以出多張牌
咁你落完sera t6最理想係出surfer+咩牌?你擺absorbing man 全世界+2兩次應該有力過 killmon+ surfer 反正本身唔洗sera本身t6都出到killmon+surfer
最理想係Storm + 紅坦克一區,goose 另一區
T6 都係 surfer + 睇下仲有有咩牌 我習慣盡量留brood最尾出不過都無話一定
你t7 出surfer + absorbing man 一定大力啲不過我自己覺得好易俾人改個場 同埋人地都會多個turn(因為我玩sera 成日都改人個t7場)
頭先試想左幾場 過半都係呑精
換DECK就撞其他
玩剋呑精deck就十場先撞一場 一轉就連撞幾場
原來如此我有時都會改完t7又用翻storm變翻t6 fake下人
希望快啲抽到sera
砌lockdown又得
pointslam又得
入落janejaw 又得
睇你想玩咩方向
終於
黑白其實好核突
我覺得幾靚
HE control同Thanos control
搞掂 等新mode

ME10場先撞1-2場

睇咩卡有啲卡金底唔覺眼,黑白靚啲
未齊卡,CL得724
我玩move連續撞幾場 CLS
征服制 規則講解 by 巴哈

1. 遊戲模式
遊戲一律採取好友對戰模式,十滴血
在征服模式中,可以完成每日任務和季票任務
征服模式中,沒有機器人

2.階級
征服模式一共分成4個階級
只要打完一個階級,就可以獲得通往下個階級的門票
所以這模式可以無限免費遊玩,花黃金只會讓獲得獎品的速度更快/簡單

第一階 - 實驗場
門票完全免費,可以無限參加
需要獲勝場次: 1
獎品: 15個獎牌,白金門票
平均每場獎牌獲得: 15

第二階 - 白金
門票需要從實驗場獲取,或是花費50獎牌或80黃金直接入場 (不需要打上一階)
需要獲勝場次: 2
獎品: 120個獎牌,黃金門票
平均每場獎牌獲得: 60

第三階 - 黃金
門票需要從白金獲取,或是花費200獎牌或200黃金直接入場 (不需要打上一階)
需要獲勝場次: 3
獎品: 370個獎牌,無限門票
平均每場獎牌獲得: 123.3

第三階 - 無限
門票需要從黃金獲取,或是花費375獎牌或500黃金直接入場 (不需要打上一階)
需要獲勝場次: 5
獎品: 1375個獎牌,豬豬俠頭像 (此頭像每賽季會更換)
平均每場獎牌獲得: 275
此模式只在每賽季最後一個禮拜開放

從這邊可以看到,每往上一層,每場獲得的獎牌幾乎都是2倍成長,但是輸的可能也越大
當然要花的黃金/獎牌也越多
如果直接購買門票,最划算的門票是無限門票,最不划算的則是黃金
如果想要免費通關,必須連勝11場好友對戰 (幾乎不可能)
所以可以無限階級開始前,大量刷取無限門票,然後在最後一個禮拜刷取獎勵

3.商城
商城能購買的物品如下:
-藍點: CP值低,1獎牌約等於0.6個藍點
-黃金: CP值尚可,1獎牌約等於0.45個黃金
-稱號: 150獎牌
-強化套件: CP值非常低,一個獎牌約等於0.75個強化套件
-白金/黃金/無限門票: 價錢為50/200/375,若打不上去建議購買
-頭像 (每賽季更換一個): 1000獎牌
-隨機變體 (問了就是像素): 100獎牌,非常推薦購買!!! CP值最高
只要花獎牌購買物品9次,即可獲取免費的綠惡魔變體! (每賽季更換)

商店每個禮拜會刷新一次,會慢慢推出以上講的物品

以上就是這次征服制的內容
主要是為了讓上無限的玩家有事做
還可以提升好友對戰的技巧
雖然目前看上去,有點肝
但感覺還是個不錯的模式
幾時岀新mode
我冇好友
佢寫得唔好
唔係同好友打
係遊玩模式同好友對戰一樣係10分扣分制
Agger,背景位唔多既話,就算金卡都唔算好出眾

仲等緊我第一張黑白
要keep住轉deck玩 如果玩死同一副 就會停左上唔到去

秒買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞