科大討論區 (52) Summer is coming

868 回覆
5 Like 3 Dislike
大學是神聖,認真交流學術的地方。
不是講政治,追女仔,講粗口⋯的地方。 能獲得大學學位,就應該好好珍惜,因為你代表着社會的未來,是少數知 識分子之一,22%人左右。而不是成為偏激份子,不然將來的社會使GG
了。
我的未來,大學之路~要理性继續走。
向公大,教院學習一下甚麼是大學生操
守吧!一班弱智廢青。 /黃/你們還是Jupas大學。老子認為你們連幼稚園學生也配不上,
連基本尊重也
嶺南大學學生罵我呀~
這就是時下的大學生?已招各專頁同志們一同攻陷嶺南大學學生曾page! 罵我不是大學生,没知識?!Sorry.幾個月後我便是大學生,和你們是同
輩了!
收皮la,嶺大學生!很沒品!
想通了,即將要和社會接軌,
就職後要拼盡全力 賺錢,拿取權力。
會首先經 香港科技大學BBA(C&G) FT. 進場,先拿Degree。
然後一邊工作一邊拿Master,以最快速度上位。
成功KO第一捅金後,我才能繼續實現夢想,理想。
(搞樂團,養孩子,父母,去幫有需要的人)
are you ok?
又癲咗一個
準備spring break躺平追返啲lecture同揾intern
建議跑步
今天跑了10k 你想看我的相片嗎
累不累?有微風嗎
有冇人spring break都要mid term
Spring break完仲有midterm
Mid term break講錯
我係講我midterm break完仲有個midterm
你讀咩科
Bba

個prof係新嚟 以為midterm break = 溫midterm嘅break 所以咁樣編咗時間
有多D時間溫書都係好事
仲係Summer is coming
壞咗嘅鐘一日都會啱兩次
完sem嗰陣個標題又啱返
Quantitative Finance靠Quantitative Easing
有無人知點樣double major math
揀track/fyp呢啲點樣搞
我自從minor maths之後頭髮都少左好多,ching受左咩刺激咁睇唔開
我真係好討厭返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞