有邊隻Game係你地心中既世一?

1001 回覆
414 Like 55 Dislike
Ds1
P5直落p5s
個故事正
見到大叔爆面具有少少感動
都Ok 好多任務支線 同唔駛課金都玩到落去 起碼可以玩幾百個鐘

以前要硬食英文 而家有殘中
三國誌戰略版
而家Bethesda 同 Obsidian 2間都係xbox旗下
希望醒目少少快手比Obsidian 出New Vages 2
好撚好玩
不過唔識搞連招
p5r有少少畫蛇添足 個人黎講唔太滿意
zmud 金庸群俠傳
Outer Wilds 真係太空神作
玩完先知太空人點解偉大
Minecraft
2020年先第一次玩人中0
爆完機之後立即買晒所有集數嚟追
雖然人中356劇情反智到暈
我都可以講句人中系列真係有今生冇來世

第一集第一次玩嘅震撼, 以後都搵唔返, 想當年煲機煲到隻大牛龜就嚟燒
Fallout: NV
世一:MH系列
世二:魂系(計埋Elden ring隻狼)
呢兩個系列出極都唔厭,每集都keep住進
世三:FF系列
即使幾垃圾都會爆機 不過FFVII re開始有改善
戰地風雲3 PS3版

當年仲未有太多通訊APP,嗰時加左個日本仔入小隊(直升機神人),加埋好友,大家會好有默契咁上線,直升機技能都好有默契,佢係用干擾,我係揀滅火,比人打中佢一降落我就轉去駕駛席用滅火,然黎即刻轉番副駕,佢就同步工兵維修即刻上番機極速起飛 嗰種默契唔係而家個個用discord傾住玩可以做到,有時唔講嘢咁合作仲正過傾住打,可惜BF4既出現搞到BF3慢慢無哂人玩,BF4感覺膚淺過BF3好多好多(造型,地形場景,狗牌圖案,解槍條件等等)

而且BF3都算係頭幾隻開槍真係有粒彈飛出黎既槍game,當年覺得好震撼
唔係咁樂觀
原本就係new vegas有人整咗個起城mod,然後bethesda喺4度直接官方整起野,76又係咁
發覺原來俾啲玩家執垃圾起野,狗屎垃圾lore-breaking都賣得出,仲邊會有intention去執劇本設定gameplay系統嗰啲
Demon souls
GTA SA 果陣黎講極震撼
最憎係風男
跟本唔夠佢玩,又跑得快,攻速又快,我一嘢都打唔到佢就俾佢屈死咗
digimon world 1
經典童年回憶,
係唔明點解佢死都唔出續集
xenoblade 2

唯一一隻game 係我不斷咁玩無停過的單機game

Online game 就LOL
都係我心目中既世一
嗰種細細個日日有時間就想開嚟玩既衝動
同啲陌生人吹水串嚟串去
呢個回憶真係無其他game取代到
Innumerable stars
Won't tell us where to go~

個main theme真係一入就起雞皮,成個系列啲bgm一流
嗰陣接觸PSOBB私服真係好大衝擊,冇諗過mmo可以咁樣動作rpg黎玩,仲要禁制出招係要有節奏
可惜嗰陣理解唔到個故事,淨係着重走去打怪 後尾甚至試過整個單機PSOBB私服自己玩

之後再玩PSU PSP PSO2,PSO2 Jp真係陪我過咗好多日子
CS1.6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞