有邊隻Game係你地心中既世一?

1001 回覆
414 Like 55 Dislike
細個玩3嗰陣啲fd都話個final boss係複製人
後尾先知原來佢先係zero本體

反而4最終戰有啲失望
石器同龍族!
兩隻都係玩到佢執笠為止
龍族個邊境戰真係好正,掘瑪瑙整裝咁辛苦就係為左呢啲時間打大交,再唔係就去海格摩尼亞到睇下其他公會兩邊互片
石器最懷念係去黑洞轉生都要叫齊人幫手果時,組齊人打機暴仲要驚俾佢打飛由頭行過
彩虹冒險
Dead Space系列
最鍾意啲環境設定同氣氛
竟然得咁少正評
FEZ
心金魂銀個red係咁多代最勁
Aoc2
Aoc
要講好Game真係有排講
呢30年嚟唔同時代唔同平台都有唔同神作推坑

電腦
DOS年代就仙劍1、金庸群俠傳、軒轅劍外傳楓之舞

遲多幾年就英傑傳、曹操傳、軒轅聖戰錄、aoc、富甲天下2、大富翁4

online game就wow 瑪奇

======

超任 SS PS1年代:
恐龍兄弟、46億年物語、Guardian Heroes、數碼暴龍、惡魔城月下、ICO、公主冠冕、奧丁領域、怒之鐵拳、越南大戰

DC PS2 N64定GC年代:
Gundam side story、PSO、時之笛、芒亨、汪達與巨像、戰神、armored core、天殊、DMC

PS3 xbox 360 wii年代 :
RDR 、dark souls、bayonetta、禦天劍

近年要推嘅
十三機兵防衛圈

話就話係game,但其實似互動式小說,遊戲性一般 但個故事無撚敵,好想洗腦忘記劇情由頭玩多次

鍾意科幻故事嘅一定要玩一次
咩類型都撈咗啲落去

RDR2

TLOU1

it takes two
乜玩法都有,滿滿新鮮感無悶場

Persona5
少有地回合制可以打出爽快感
個戰鬥系統神枱級勁精鍊,玩完玩唔返傳統RPG慢慢上下揀指令再揀目標勁慢節奏
我當年玩都好細個
小學雞黎
嗰時仲殺Npc 殺到變咗永久紅名
搞左半年先甩左
近幾年好想玩返

當年玩 sonoma server
入左有個叫pk cat 嘅香港人開嘅公會

最正係開公測server
資源任拎skills又可以隨時轉
跟住係咁玩pk

點解當年會有隻咁正嘅game
我當年上香討
暑假日日落旺角百老滙下面 kfc 打機
有幾個之後都會出黎食下飯
仲有個阿叔當年留隻瀕死黑龍任人打
同埋有兩個學生妹都打機
我都係用電話線
一玩美國server 就姪到仆街
夢之歷險 嗰陣時覺得所有角 2轉 3轉 好令,嗰陣時仲要冇錢好羨慕人哋隻夢古 ,到最後比人偷ac就冇挽 。有少少遺憾,但正正就係咁先成為到世-唧遊戲。🎵夢裏歷險 總想見面 為愛歷險 找到信念
跑Online
係咪建議玩英文版?
仆街EA
me2 玩左差唔多7年,仲識左一班fd
原神
Zelda
Hollow Knight
Chrono Trigger
#62 先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞