有邊隻Game係你地心中既世一?

1001 回覆
414 Like 55 Dislike
明明主角群啲Persona係由第2階段進化去第3階段
但係第3階段個樣反而似返初期Persona個樣
奇奇怪怪
計影響力Dark souls
計遊戲性Ninja gaiden
講對遊戲界嘅影響力,以下不分高下:

俄羅斯方塊
Super Mario Bros
GTA3
Doom
Final Fantasy 7
PSP = MHP2g
PS4= Bloodborne
Restaurant City
呢隻真係「點樣引玩家去探索個open world」嘅教材級
diablo, 龍族, ro, winning, 三國無雙, 三國誌, 超級機械人大戰, gundam generation, gundam 街機, 太多唔同種類比較唔到
私服?初心?
小眾 game - RCT2

近排再玩返電話版重製仍然係好好玩
(唔好提 RCT3 同其他垃圾)
好撚記得小學玩第四集最尾係會玩到喊
重點係唔識日文都睇到喊
當年一直期待會出神鵰
或者其他金庸既武俠Game
依隻正,爆左好多次
講多少少mhp2g
依家monster hunter 的確係改革左 畫面又靚
獵人多左動作 花款 地形靚又唔同
但以前個種單調動作去狩獵 唔知點解仲有趣味
同埋d 野真係好細緻
就好似雪山最頂有鋼龍層皮。轟龍裝當你蹲下時 個樣成隻轟龍咁 等等
真係心中世一
就算依家我都好想玩返mhp2g. 可惜好似已經買唔到psp? 同埋d 電又發漲 粒菇又會壞。以前玩個陣粒菇都換左幾次..
個時由2g轉3。都覺得差左好多
想當年由m 記一齊玩。去到後期冇人玩 我自己仲玩緊基本上冇龍係單挑唔到
單刷g位老山龍 祖龍 黑鎧 完全熟晒
真係往事只能回味
Cs
digit mon world
Team Fortress 2
一見到畫面就有bgm響
估唔到有人講UO!!
真係好正,全部嘢都好細緻。
不過佢開ser 對當時仲細路仔嘅我真係難到無辦法玩,一出城就一推紫色energy vortex四圍車真係好悪夢
係再大個啲玩私服先開始可以四圍走去冒險、掘寶、航海。
但佢啲event 又要好多人先得,打dark father真係賓虛咁嘅場面係正但一唔夠hit就乜都唔使打。

如果佢有remaster我都想玩
英雄系統令到所有野都變成可能 當年每日玩8個鐘 打上千舖3v3 後期玩custom map dota 真係玩左足足十年 其他online game都冇玩過一隻遊戲咁耐
忍豆風雲2

台版戀舞
水滸歷險
真係好好玩, 組隊升Lv, 打副本, 有英雄寵物幫手打怪出技, 啲人嘅技又靚, 又有海戰 買船升船
地圖又夠多
大閣立志傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞