[Howay the Lads Welcome ______ ]密切留意紐卡素轉會市場討論區(109)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
青訓嚟
買到巴利拉就正
https://www.goal.com/en/news/champions-league-squad-rules-number-of-players-homegrown-quota-regulations-explained/blt14eefb4daa8bb717

"Club-trained" players are those who were on the club's books for at least three years between the age of 15 and 21.

基利士比16定17歲已經離咗隊

Association trained player佢會計,但呢類球員紐卡素從來都唔缺
缺既係club trained player
原來咁計
無玩fm既人真係未必知

而家隊波合符歐聯定義為「球會青訓」既球員只有dummett, longstaff同anderson
而當中anderson唔夠21歲可以豁免登記

即係現時隊波最多只可以註冊23個球員,扣返3個龍即係20個on field player,正選後備各一個

咁當然唔一定要reg曬先得啦,曼城年年都reg唔足

但邊緣球員(ritchie/lewis/manquillo/murphy)真係未必有份reg
執Fraser Foster返嚟啦
如果而家個陣容完全一個人都唔買,23人應該會係咁:

龍:3個
右閘:查比亞,芝士(右閘如果會買人既話芝士應該無位reg
中堅:botman, schar,燒,拿錫斯(買右中堅既話隊長都可能無位reg
左閘:泰格,新左閘,dummett(左閘應該一定會買,所以會有心理準備其他位會reg少一個後備)
中場:bruno,洛哥,頓哥,長工,新中場,anderson(因為anderson唔洗reg可能呢度會有個位留比左閘reg)
左翼:asm,gordon
中鋒:isak,wilson
右翼:almiron,murphy (進攻線6個球員啱啱好,但如果有新球員加盟,又或者中場買多咗一個就要係呢度扣,扣既話應該都係murphy…

所以當有一個新左閘加新中場,就會reg滿
買多過一個新中場既話就要係上面數果堆人入面抽返個出黎
其實3號龍真係算最易執果個費科又係krul又係
但係而家兩個都keep住有得踢下正選
點會一下子就轉來做第三
其實啱啱release咗既4號龍langley係青訓
btw 廢科 睇熱刺佢回哂塘
3號龍姐唔洗咁高要求掛
梅菲都邊緣
拿錫斯好似升班馬想要
ok la, 起碼無lloris咁派咁多膠
計呀
放心murphy一定有
邊間報紙話計?
落地同d反應退哂
買曬人先再諗啦, 宜家講黎都冇用
幾多個club trained player係影響緊可唔可以reg多個人喎點會而家講黎都無用

基利士比當青訓=可以reg24個球員
基利士比唔當青訓=要留一個空位

如果你買個球員,最後同個球只講:sorry呀因為爆曬位所以reg你唔到

球員會唔會即時反枱

買勁多人但又清唔到人reg唔曬咪變車路士咁樣
佢地點買賣一定有盤棋計住
最緊要都係放到d咩人先, 個ceo之前都講到明
有人走自然有人入, 所以真係唔到我地急,
你地個個諗買咩人, 我反而想睇放邊個走多d
咁其實佢做三號龍都得啦,基利士比又不是青訓何必強留
吹水新聞
我都係講下佢嘅表現姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞