[第二名退休未] F1 2023 摩納哥站 賽後討論區

591 回覆
5 Like 8 Dislike
想知Max 退休未
Medium tyre 玩雨戰依下就知戰術大屍上身
你睇漏咗開頭個M(1)
MHMIWI
以前嘅Toro Rosso同啱啱改名嘅AT01 AT02 唔算太差
係舊年改例收皮
係佢unsafe rejoin搞到佩蛇brake唔切撞佢
琴日怒屌垃圾brake班pit wall都只係叫offset, you can do it
Are you trying to crash me or what?
Alonso joining Honda confirmed?
我覺得當年麥記同Honda個合作模式都好有問題,夾硬要佢交功課咪只能hea交。反而RB比多啲自由度honda又有好成績。所以AM應該唔會再出現GP2 事件吧。 不過honda 本身啲人都去曬RBPT, 依家都要重新再組過個班底呢。
講笑咁講, 可能honda幾年後又話唔玩時,下一年就係AM拎WDC啦
Honda同Rb係大家互夾拍住上

Mcl係order Honda咁咁咁
果陣康打本身個plan係2016年先加入(2013年5月起計 預2年半時間去研發MGUH)
但老麥要求康打提早一年2015年就要加入
加入完又唔肯派人過日本總部傾點樣夾
淨係識係英國不斷命令康打點樣配合自己
而康打為咗配合老麥「sizezero」計劃
將自己原本已經開發緊既引擎砍掉重練
重新研發過一副超細尺寸既引擎去討好老麥
但老麥淨係識大大聲吹奏自己架車係圍場內第三好
質疑係個引擎垃圾 唔關老麥自己事
可能佢知道咸狗唔會留平呢
宜家先知原來胎左右唔可以調轉
調轉咗裝上去會被DQ
利申 岩岩睇返F3成績發現
怪唔個得爛蕉咁興噴名同分左右
咁講真車手不嬲最大嘅敵人就係隊友,難得上位梗係去盡佢。我成日覺得要成為冠軍都唔可能太禮讓,某程度上要夠「X街」先得。依家架車仲要唔係最快,見到拎第一無望只能搶多一分得一分
係Honda UK啲人去晒RBPT
日本班癲佬繼續喺日本,只係之前暫時去咗其他部門搞碳中和
重新組隊好易
啊如果係咁又簡單好多,起碼唔使由零開始。
爸爸有錢真係唔同啲
AM宜家士氣大增,2026真係有啲睇頭

https://www.grandprix.com/news/aston-martin-to-build-own-f1-gearbox.html
Alfa Romeo to join Haas in 2024 F1 title deal
https://racingnews365.com/alfa-romeo-to-join-haas-in-2024-sponsorship-deal

唔知wow左未
康打是咪會研發埋波箱?
應該唔會
但可以同AM協調
Works隊靈活度大好多
睇完嗰日巴打send出嚟個康打2021特輯,我就知康打係癡撚線級數
琴日開賽前已經wow咗
仲有人問咁究竟應該叫愛快定叫哈斯
https://youtu.be/7cS0zUBqOlA
證明頭哥直接換 inter一定過硬Max
Moneygram Alfa Romeo Haas F1 Racing team
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞