[第二名退休未] F1 2023 摩納哥站 賽後討論區

591 回覆
5 Like 8 Dislike
Crikey !
但前一日先話條胎一個圈就玩完
中國車神條紅一個圈就換
Renault廠隊嘅spec同budget被夾硬變中遊一哥

當年08年Alonso二進宮嗰時
Renault就算上半季幾中遊都好 下半季都會出盡奶力搏返兩場分冠(或者係偷分冠)

我唔係覺得Otmar唔掂
除咗保9con同on9 PR之外
佢喺神油同Alpine就好似一個好中層嘅executive去整一個bubble跟住一直生活喺入面
成件事係好缺乏運動精神嘅一件事

但係如果Alpine純粹係想有人管到支車隊又控制到成本
Then fine, it’s way to go
同志又唔同, ALFA應該係要同志玩1圈紅+76圈白要盡量undercut前面
同志今站又係個謎
明明保爺都叫正常發揮
AR今年真係等收工咁.........
為咗車隊CFD時間,太子真係用心良苦
https://twitter.com/aichikjm/status/1662876569252302848?t=piEIlCrTAgrPAelSmqsLsA&s=19
有日本網友解釋返F1果brake係點操作

不負責任papago翻譯

咁講似乎和牛個brake本身唔夠熱去正常操作?
然後落雨場地溫度降低情況惡化到失靈??
求高手解答
主席HMIWI
佢條新白用左一個圈就漏氣,冇其他軚
迫住入pit換紅,之後好似話威記教佢點用軚
威記架車玩呢d高下壓力場就食哂屎
不過對佢都好,叫做上咗堂
兩個唔理佢都好合理姐
一個unlap 撞車
一個 defend like a lion
皮都見唔到佢笑
其實brake temp low 算brake failure 咩?
GAS又無乜笑嘅理由嘅
利申唔識。但點解剩係得和牛果個唔夠熱。正常應該全場或最少NDV都有呢個問題
呢場 engineer 教佢應付 graining
on the job training
和牛quali套brake已經有問題,正賽之前換咗front brake friction material,可惜都係出事
雷諾回歸咁耐
除咗把口講
根本唔覺得佢哋行為上顯示到有爭勝心
想知第二名退休未
其他隊全部都搶緊人才
得拗偏無所作為
話時話pr63架車比主席打橫撞都冇事
黑平鋼水真係一等一
唔係佢撞主席咩?
佢唔知細牛個架叫white tractor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞