[航空]連登飛機膠討論區82

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
Sam chui charity flight個西檸雞蛋炒飯睇落都唔錯 平時唔覺有
好有果種一野掃哂出嚟就上嘅感覺
真,上個月中去日本嗰程都冇咁差
NH812係CX整?
860印象中係回頭餐
唔係大陸人
幾歲落嚟香港嗰啲咩?
雖然應該都係Native廣東話
根本中餐就唔應該咁serve
Regional彎月碟起碼好睇D
西餐又唔做plating
Hello Hong Kong 未落機都已經體驗到大家樂既港式快餐
Cut cost 就 cut cost la, 睇做餐縮唔縮皮最直接係睇 main 以外俾乜; 因為你唔會 cut 到 main, 但係前菜甜品就可以側側膊尤其係甜品, 派雪糕成本係最低

Sam Chui 啲片就唔好浪費時間去睇, 條友成日持住自己有朵, 你係航空公司佢坐 EY 你都當佢 F 咁 serve la
佢嘅待遇你永遠都唔會有所以我都唔明佢 review 啲乜
所以睇flight review應該睇平民版,個channel越少subscriber越真實
可以十龜浦子姐姐青奴
佢有?
小弟不才 想問下JL呢
食完都唔知係邊度黎
冇記錯係因廚
飛機餐group有啲國泰hater比人屌得好勁
直頭開埋名屌
短途PEY份餐upgrade已經睇到唔係有心cut cost嘅
其實佢係半讚半彈㗎喎 話cx一間畀Covid影響咁大嘅公司嚟講已經比佢想像中好
同埋Dan對catering嘅review唔係素食者唔使睇,而Sam 嘅片有時都會彈d嘢唔好食,唔洗一見到有人讚CX嘢食就起曬鋼話人PR嘅
唔好玩啦, CX 當初搞 PEY 嗰餐 EY 一樣搞到一啲都唔 premium 所以先加碼 ja, 再講佢而家所喟嘅加咗到仲輸人地成條街, 你睇吓人哋 SQ, JL, NH
仲話自己係 premium airline 塊面皮真係厚過字典
Dan 食鬼到蝦同牛肉沙爹咩 係就拎返vegetarian meal嚟比啦
Sam 條PR 片都冇Cathay Delight
咁咪即係Y meal都有J嘅水準囉
JAL, NH 長途出cold meal
因航跟未
就係你啲廢柴唔睇片就喺度鳩噏
你睇片就知Sam chui咪又係食雲吞麵
唔通坐J會有caviar 咩
美加線係一全餐加紙盒餐, 請指教邊條線 cold meal
唔好玩咩? 理得佢一開始係點 而家做返好咪即係唔係cut cost囉 咁我冇講錯呀
我屋企自己煮就係咁上下
因航應該係賣緊住家feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞