[航空]連登飛機膠討論區82

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
CEO都上埋鏡
搭ET去曼谷min bid 100美金都成功上J
我諗ET Y J 正價都係差120 USD一程

折返?🤔
會唔會可能係Regional版359
不過係JY配置
得嗰班慈善機係pr
LAX飛嚟香港嗰程以Sam Chui標準嚟講介紹得好hea 回程直頭提都冇提
鑽石能量水
其實你一定有錯,指正
原來個雲吞麵係咁砌出嚟嘅
真心搵蝦子麵做麵底加滾水成件事可能仲好
免費wifi
執返好餐飲質素
硬件upgrade
做到呢3樣其實已經好好多啦

至於空姐唔夠問題真係靠加老底解決,特別係而家啲外站layover時間越縮越短,以前賴以維生嘅秘撈+週圍玩嘅吸引位都冇埋真係搵鬼做咩
Sorry要cut cost
而家個質素真係好inconsistent 人手實在唔夠
Y class可以兩個餐車反方向咁上餐
RJ當年五舊水港紙都上到
啲錢去晒搵PR上網咬人姐
唔夠空姐雖然係關份老底奀事,但我又唔覺關cut cost事,單純係垃圾港資心態當啲員工係狗唔肯加人工咁解

真係cut cost你會發現Y餐水平比起未cut cost之前有好大嘅出入,例如SQ嘅紙盒包裝(雖然準備改返),再癲啲嘅你睇AY pre covid同而家嘅餐質素爭幾遠就明我講咩

反而大柴係份Y餐度其實真係無乜點cut cost,long haul同pre covid真係差唔多質素,純粹係佢本身整出嚟嘅餐唔知點解可以奇差咁解 (但當年KA明明話你知佢有能力serve好食嘅野,真係搲撚晒頭)

wifi無免費相信又係啲垃圾港資諗嘅度縮數,思維問題要等CEO醒覺先得
直接寫「行李可否直達目的地」
卦佢老母
其實又唔只係老底 crew/cockpit成組都永久減人工
呢三年當佢要liquidity
咁陪完你玩closed loop 復常之後又唔見慢慢加番
無論叫佢cut cost/度縮 個結果都係成班機師走佬

WiFi唔知有冇送比DM/Gold
象徵性送比佢地或者J class都好
港資最輕叫你呢咩嘢架啦
共度時艱
跟住好景果陣就鳩你有味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞