[航空]連登飛機膠討論區82

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
我有講係分開
MEL-SGN或者SYD-ICN
>NRT
上面都有巴打講左話就算同alliance都唔包做到應該就係正確答案
估唔到仲講緊
check through 我估好似我咁普通客唔識嘢夾硬要表達應該都會係問counter「我跟住有班去東京嘅機,可唔可以直接送到尾站?」
而唔會係咩可唔可以無縫行李、可唔可以通程到尾站。。如果咁都可以話係common中文用家用詞(廣東話普通話都好啦) 的話真係自己見識少
咁樣睇完即刻覺得件事downgrade咗好多
原來Sam哥識講廣東話
咁係因為份 Y 餐 cut 到 cut 無可 cut 啫
至於老唔老底其實唔係 cut cost 係唔加, 出面通脹咁多年咪搞到咁
Sorry要cut cost
而家個質素真係好inconsistent 人手實在唔夠
Y class可以兩個餐車反方向咁上餐
唔夠空姐雖然係關份老底奀事,但我又唔覺關cut cost事,單純係垃圾港資心態當啲員工係狗唔肯加人工咁解

真係cut cost你會發現Y餐水平比起未cut cost之前有好大嘅出入,例如SQ嘅紙盒包裝(雖然準備改返),再癲啲嘅你睇AY pre covid同而家嘅餐質素爭幾遠就明我講咩

反而大柴係份Y餐度其實真係無乜點cut cost,long haul同pre covid真係差唔多質素,純粹係佢本身整出嚟嘅餐唔知點解可以奇差咁解 (但當年KA明明話你知佢有能力serve好食嘅野,真係搲撚晒頭)

wifi無免費相信又係啲垃圾港資諗嘅度縮數,思維問題要等CEO醒覺先得
佢好似係香港人以前喺香港讀書
呢三點歸納得相當正確,雖然硬件A350算係好大進步,但保養上CX都係差,唔少A350個wifi係唔work
https://www.youtube.com/watch?v=0rAarrB5J8A
睇下d無PR嘅review,到最近都係比人投訴catering
我意思係Seat
咁你之前覺得係空姐即刻淥麵比你食?
啲錢去晒PR到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞