奧尼爾:論歷史地位,占士未必能勝過居里 (2)

138 回覆
12 Like 17 Dislike
Cls傾到2
格硬拎作文屈鳩奧尼爾講過呢啲野都開2
少有咁受歡迎既籃球討論POST
條友成日都引戰架喎

成日喺Twitter po 圖問人邊個好打啲
可能自從1999年都冇試過東岸第8打到最後,多左人談論NBA掛

今次仲要play-in入
做得espn都預左要做引戰狗
又啱
有冇英文source?
唔係好覺佢近排有講過啲咁嘢,仲要佢係TNT host緊,無啦啦點會上ESPN
上Reddit都唔見有人提
各位置史一
Sg : Jordan
Pg: curry
Sf: leborn
Pf: Duncan
C: o’neal
大家都係史一,有咩好爭
Btw 有冇curry 3分被block 片 我好似未見過
係fans互相爭
其實沾狗既地位只係媒體作為資本家工具既產物
班太監成日搬媒體輿論出黎講 咩歷史第二
又成日拎啲媒體主導既獎打飛機 例如fmvp
同牆入面比班中共媒體洗腦既人有咩分別
正常用下腦都知媒體係為資本服務

純講體育競技層面就應該淨係講用球隊戰術核心身分攞既冠軍
你有幾可見MJ kobe用fmvp mvp打飛機 講親都係講champ
呢方面沾狗根本唔入流
因為沾狗每次奪冠一定要隊波talent/人腳明顯屌打對面先會贏到 基本上隊波一定有兩個或以上可以做建隊基石既球員 eg wade bosh KI love AD
比盡你話KI Love唔計 都係要靠跨欄先贏到
史一pg係magic johnson,幾時輪到curry
如果跟你嘅邏輯,咁指環王先應該係神喎
指環王打個陣NBA都未合拼
得十幾隊波
嚴格黎講同mj年代係兩個唔同既league
競技水平同mj個陣完全冇得比
佢自己排得唔得先?
指環王攞冠軍果陣大部份時間得果8-9隊,後期加到14隊,而家一個comference都15隊啦,所以含金量唔高,即係等於而家一個conference champ,人地先唔會成日拎出嚟講。
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_National_Basketball_Association

1956年先得8隊波
去到1969年先得14隊
含金量同90年代nba冇得比
用指環王反駁根本唔make sense
其實排歷史地位 nba合拼前個班應該榮譽提名就算
愛滋手,唔計啦
姐係fake news啦屌
咁都可以討論足成個post
fisher 5冠地位應該排第幾
知唔知咩叫戰術核心?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞