奧尼爾:論歷史地位,占士未必能勝過居里 (2)

138 回覆
12 Like 17 Dislike
你唔好話Horry7冠,91-05呢15年入面幾乎唔係MJ就係Horry攞冠,唔通因為佢攞唔夠30000分?
咁講champ,當curry同占都係核心,一樣4冠,咁又要點比呢?
睇你點睇 你可以當大家咁高咁大
但你多核心靠陣容奪冠咁容易就一定要discount
占四冠都係多核
Curry有兩冠係單核
占既discount點都大啲
咁係咪要打個5折,當2冠?
樓上注意
慎防有人扮占迷吹奏占引人反占

請理性討論
占迷 in general 都係理性既賢會賢達

樓主幫pin
Curry我個人覺得就唔會計單核,畢竟Klay同Green都擺咗喺度佢地都係成個體系重要一環
咁Horry地位點排好?mj>horry>lbj?
Curry邊兩冠係單核?
Horry > 柏賓 >MJ (按樓上邏輯)

柏賓2000年西決第7場曾第4節大比數領先當年總冠湖人,無限接近冠軍)
舊年總決賽green同klay打成咁 green仲要決勝時刻係要落bench 你覺得佢地係重要既role players定係都係戰術核心?
我覺得只要戰術都係圍繞你特別既能力發動就係單核
勇全部戰術基本上都係靠curry先行得起 唔係點會一坐低就進攻便秘
你想打幾折咪打幾折 三巨我建議33折
我淨係知三巨頭冠軍同單核冠軍難度差好遠
皇朝難度仲高 因為你連冠就全nba研究點打你
所以就算沾狗6冠都唔駛旨意超越Mj兩次三連既皇朝
小牛,速龍,公鹿 算係近年單核
如果要咁計我係咪可以將Poole同Wiggins當核,佢哋上年都係生涯年;Klay係因為大傷但上年嘅表現都未算係好差,起碼唔係今年咁。不過如果你都要當單核嘅話我都覺得可以接受嘅但係我估你之前講嘅另一次單核係15年我就唔同意囉
按你標準咁一次單核囉
同一標準都夠贏沾狗四次多核
上面亦有提到核心應該係建隊基石級 你覺得15同22勇除左curry 有邊個你係可以作為核心圍住佢建隊?
你喜歡啦我係欣賞勇士個體系同Curry果種勤力
Wiggins之前喺木狼都算係建隊基石啦掛以佢嘅天份,你講到15我會覺得係teamwork多,打transition offense,仲有三分能力嘅draymond Klay,防守嘅igudala,第六人Livingston
咁17 18年勇要打幾折? 係咪呢兩冠當半個?
單核4冠1fmvp 話4冠4mvp多核

wow 連登就係咁出色

繼curry防守好過lbj後 今日第二個笑話
佢係狼咪證明左比你睇唔係基石
個個叫佢見頂係有原因
即係你覺得team work就唔叫單核
玩持球一個人舞咩先叫單核?
係咪對籃球呢樣運動有啲咩誤會
你咪繼續用啲fmvp mvp黎打飛機
雙核個折頭咪同20湖個冠一樣
打幾要折唔係重點 重點係你分析要consistent
你咪繼續喺連登同人打飛機,活喺自己世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞