奧尼爾:論歷史地位,占士未必能勝過居里 (2)

138 回覆
12 Like 17 Dislike
jokic第二輪41 係唔係巨星
佢今年先入all star代表佢今年先彈起咩大哥有睇果年finals都知Jrue Holiday打得幾好
Jokic 有身型有高度,中間頓有咩潛質係佢有人冇
睇順位咁jokic 呢

假期哥都有1次冠前入都係明星隊友喎,嗰時佢已經攞咗一次最佳陣容一隊
打得好還打得好
界唔界定到為球隊核心又另一回事
咁都仲唔係球隊核心咁邊個先係核心?D.J. Augustin?
C 我會擺Jabbar 其實Jabbar accolades都幾勁 6Champ 2FMVP 6MVP 15All nba team 11defensive team 2得分王 1籃板王 4阻攻王 史上得分第二 場均24.6分 11.2板 3.6助攻 點解Jabbar討論度好似有啲低咁?
佐敦開始計
太耐唔計
咁過多幾年會唔會由kobe開始計 jordan唔計
過多幾年直接計占
一來1989年之前有睇NBA既唔會喺連登,冇睇波即係比較唔到
二來1989年既制度同防守都唔同而家,點比

你用張飛比岳飛,項羽比關羽,唔會得到答案
老實講連登又有幾多個人睇過jordan打波 當你90年 18歲開始睇波 宜家都51歲啦 同埋當時又冇youtube 電視又冇轉播 想睇都難啦 再講Jordan年代同而家聯盟又好大分別 球隊打法唔同左 你講制度90年代冇區域聯防添啦 照你講法應該要由2000年開始計喎
下,,,,,,,
點解要18歲先睇波 成人電影黎?
冇youtube係真
但電視直播亞視同有線都有
重播都有
佐敦果時唔睇開波既女仔同小朋友都會略知一二
jason kidd果年已經38歲
咁又計核
問心
Green 同 klay
泊落wade bosh kl irving ad到
差幾多班呀

Green算唔算巨都好難講
成日俾人話無用
去第二隊生存唔到
我自己幾鍾意green
老老豆豆 覺得klay勁過 bosh kl
咁要試下放佢兩個出去其他隊浸幾年先答到你係勇士成就佢地,定本身佢地成就勇士
宜家講緊1516 Green喎,我覺得佢果陣係all star級別嘅小球5號,Klay就唔洗講,one of the best 3D and shooters ever,我都幾鍾意佢兩個
又話lbj fans discredit自己隊友 而家又話green 同Klay廢 Klay未傷前我覺得勁過Irving添喎 穩定三分 仲有頂級防守可以無限換防 你不如去睇下數據 其實16年champ果年 Klay場均得分仲高過Irving 所以唔好discredit klay啦好唔好 Irving勁 不過唔好講到咩差幾班啦好唔好
但green嘅順位應該呢度最低
Klay最多前過kl bosh
唔係我想discredit
係nba discredit klay
Dame 仲前過klay
Bosh就唔討論啦,差咗一個時代,佢當打嘅時候都唔係Green嘅小球時代,更何況Green嘅策應係頂級
都唔知話你真膠好定假膠好

唔明你所謂嘅核心點定義,打得好又可以唔係核心,定係你覺得戰術圍住嗰個球員轉,淨係佢先叫核心?其他就角色球員??

公鹿中間頓同假日哥又入all star 又有一防二防,咁都可以比你講到佢地成個廢柴咁,話字母哥單核

勇士d戰術基本上都係圍住curry打造 咁勇士又係得單核?

綠軍雙j 又叫幾核阿?

d乜鳩嘢邏輯黎
Jabbar超勁,係一個識勾手、有teamwork的班馬,奪6冠,佢一退休就湖人冇冠,當時街場人人都練勾手,同宜家人人都學Curry射3分一樣。打20季,場場冇諗過學LBJ咁輸波照刷分,都依然總得分超高,佢同Michael Jordan都有得比,今時今日淪落到俾人話低過LBJ,真係CLS
成日數埋MVP/FMVP,你贏咗冠軍先講啦
唔用呢啲比較用咩比較?一人一城?波品?

FOJ仆街還仆街 佢最起碼都all time top 3啦 Curry係all time top 10 有乜嘢爭議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞