奧尼爾:論歷史地位,占士未必能勝過居里 (2)

138 回覆
12 Like 17 Dislike
運動競技唔係為左贏波?
係為左數據?媒體風評?
團隊運動咪用團隊領袖身分贏波成績比較 就係咁簡單
足球都係你贏到個世界盃先有球王講 成王敗寇
係去到籃球先咁戇鳩比你班友攞啲濕鳩獎黎講 比人話玩具撚
常規賽獎mvp 媒體小圈子投票獎fmvp 最頂級既球星根本唔會care
MJ kobe淨係會同你數手指有幾多隻ring你明唔明
係太監分析能力有問題先要靠呢啲獎幫你粉飾球星實力
curry先唔講 FOJ憑咩Top Three?
四冠抱團憑咩贏渣巴?
憑咩贏五冠kobe duncan?
靠啲數據歷史得分王同mvp?係咪刷數據就得唔駛compete?
curry先唔講? 咁仲討論黎做乜?

其實Ching係咪唔知個topic係咩?
我覆佢話FOJ top three唔得?
咁Ching你明唔明要討論個topic先要討論左啲咩先?
定你理解能力有問題?
Kobe 淨係數ring 係因為淨係ring數量都夠收你皮
到大家ring數一樣咪比fmvp數囉傻鳩
全世界都睇fmvp係得你活係自己世界話唔睇仲笑鳩返人
你所謂全世界咪又係媒體風評囉
口吻同傻鳩小粉紅一樣
小粉紅咪就係啲活係自己世界唔理世界發生緊咩事既人囉
你錯喇 小粉紅個世界係好大
一大班冇獨立思考比媒體左右既人羊群
我的確係活係小數世界 冇你地個世界咁大
Iggy唔算咩
76人咪圍著佢砌咗幾年
David Lee之前都係勇士核心呀
路過, 唔知大家嘈緊乜, 無睇NBA好多年, 但10年前咖哩仔響舊登只會俾高登仔恥笑拋波, 雷霆三少先叫真籃球, 時間過得真係快,
家陣兩個今年都西區無冠, 仲有乜好嘈吖, 打和啦
計影響力,curry帶起三分同小球陣,個個都跟,好似當時mj 個個剷籃,LBJ係勁但無咩點改變籃球界,最多帶起左兄弟籃球同抱團
C 我都係諗Jabbar/olajuwon
奧拉祖雲for sure
但mj無論ring同fmvp都收你皮啦,但mj都仲係同你數ring而唔係fmvp,講ring的話佢仲少過horry啦咁佢又講ring,太監請解釋一下.全世界都係睇ring而唔係睇fmvp,ring永遠都重要過mvp/fmvp,你問下logo man如果當年搵佢個fmvp換隻ring佢肯唔肯?(唯一輸波贏fmvp嘅人)
依你嘅理論,foj嘅球隊究竟有幾多核?佢個allstar隊友名單水蛇春咁長,大部份都曾經係球隊基石喎
唔係點抬高curry
泡泡冠軍真係唔算冠軍
邊隊拎都係
LBJ打法普通人點學點跟呀
LBJ有咩打法咁把閉呢?
我知啦,就係天龍八步
Mj十個得王都win幾條街
嗰個隊友List就真係bullshit啦 咩isiah thomas 又計 D rose Oneal都計 曾經曾經 Dwight Howard夠曾經係球隊基石 而家變埋台灣球隊基石添
又選擇性失明?樓上條友話iggy同david lee都算係核,咁依呢個理論,難道foj班allstar隊友就唔係核?先唔講呢班喇,咁wade,bosh,irving,love,ad有邊個唔係同lbj組隊前係球隊基石?仲要個個唔夠30嘅當打年紀,但都仲有人話只有拎個fmvp嘅wade勉強算巨頭,其他不成氣候。我想睇下太監們究竟仲有幾多偉論?
melo DAJ cousins westbrook dlo JR全部all star
MVP都可以比你講到係玩具獎,可以刷翻黎

ring只係其中一個指標㗎,你咁講,75大入面冇ring係咪唔可以入阿?

真係第一次聽有人話排名淨係計ring

Ching活係平行時空?
我又冇講wade bosh irving love ad廢唔係核心 起碼全部都叫明星球員 wade仲有FMVP添 你同我講做乜嘢 你話David Lee其實2019-2014年都比緊場均18 19分 10籃板 數據上同bosh love差唔多喎 係後尾傷左先收左山 所以我覺得講幾多核咩幾多巨頭有咩意思 籃球係團隊運動 你一個人打到曉飛都冇用啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞