700萬多少少筆直換樓 有初步諗法 想拎多啲意見

174 回覆
5 Like 43 Dislike
個膽壞左就管理處搞?
都真係幾古怪
翠豐行地/西鐵站要15分鐘
工3 10分鐘
我會揀工3

灣景花園定廣場,灣景廣場有啲舊但地點一流

深井完全不在考慮之列
睇黎你既人生已完
建議辭職申請公屋
配套唔得 完全冇荃西個種中產味

社區其他居民質素都唔同
康睦係荃西黎講去到4線屋苑

一線 海之戀 柏傲灣 全城匯 御凱

1.5線 萬景峯 映日灣

2線 環宇 雀 立 樂悠

2.5線 灣景廣場 荃灣廣場

3線 海濱 海灣

4線 康睦庭園

雖然唔係太舊 但真係唔係好想行入去樓下零距離河背街 太雜

唔似萬景峯有大商場隔住
工三 行10分鐘地鐵而家都成身濕哂

睇自己點番工

翠豐留下其實有好多巴士,多過工三好多
講到好遠 仲即刻search 係邊
原來只不過係工三對面
雀悅庭都20年樓仲講SHK質素其實都哂鳩氣
係咪一世唔洗維修裝修先

當年幾高質過左廿年既設計都變哂老土,幾耐用都耐左20年夠期啦

所以呢個point冇咩意思

睇樓睇過雀,覺得入面燈光好暗 好冇精神
雀啲看更呀婆發呆咁款,地鐵做管理公司個啲屋苑完全兩個層次
會所職員有後生仔 當然都有後生女

睇樓個下感覺差好遠
比你隻雀邪住
不如去抽大學山
咩叫假兩房
映日灣 1房6m 屎之戀一房8m

價錢反映一切 鬼唔知有錢大哂
無記錯係中央水塔供水 而中央水塔用電去泵水
每户自己有分體機 純粹唔係用風散熱係用水
其實真係無見過有人話爵悅庭=荃西三寶/萬景峯
正常人都明白個分別喺邊度啦,而且價錢亦都反映晒
反而係隻傻羊,為咗踩爵悅,格硬吹捧環宇高級過工三,就比較肉酸
環宇嘅優點,只係樓齡新啲,但係長實出品,未到10年啲問題已經開始浮現出嚟
地點方面,1座與8座已經好大分別,8座行去西鐵站分分鐘遠過爵悅,而且焗住行地面,無天橋接駁
爵悅附近1單 Dan6,傻羊就講到全個工三變晒凶宅,環宇成座山都係墓碑,佢就選擇性失明
爵悅附近有車房,傻羊就講到好大噪音,環宇對住F1賽道,佢就選擇性失聰
價錢方面,環宇 lump sum 貴啲,唔係因為佢高級啲,只係因為佢呎數大啲,計返呎價其實同工三差不多
所以佢嘅管理費係貴啲,有部份係用咗係冷氣系統嗰度,自己電錶嘅冷氣費又會平返啲,所以你唔開嘅話就蝕底咗
環宇除左樓齡新小小,同埋叫做響荃灣西
價錢上叫做荃西入門 (一堆缺點所引申樓價升唔起)
其他一無事處
葵青區緊係保升中心
其實柏傲已經係荃西嘅邊緣,環宇已經唔算係荃西
地理上嚟講,屬於荃灣南
只係隻傻羊為咗踩爵悅,格硬吹捧環宇係荃西,講到好似高過工三一級咁
區內啲人不嬲將 環宇、海濱、海灣 合稱 "墳場三寶"
計直線距離嘅話,去青衣站同荃西站差唔多
我邊有講過/吹捧 環宇

雀友自卑心作祟死都要踩落人地到

好似有人講埋我以前職業咁
荃西有獨特名稱,柏傲=tw6 //環宇= ? ,我唔講啦你自己搵就知屬唔屬於荃西啦
事實就事實,價格亦都反映事實

你邊個區?工廠區?

雀友又想屈 鳩人地捧高自己
東南西北爵幢幢都有空中飛人,平均兩至三年一單

買左真係喊出來

利申:工三 我之前都有推介過樂仔 性價比最高
我諗如果你search 環宇海灣自殺 一樣有唔少個案

持平少少 每個屋苑都有咁既事件
如果唔係事發單位 我諗唔會有咩特別影響

至於不斷拎自殺 兇殺案出黎踩低某屋苑
除咗你我都搵唔到第二個更仆街既連登仔

希望你真係冇再做教師
咁黑心又鐘意玩龜頭
唔好再誤人子弟
環宇都唔係幢幢有飛人/自殺

持平d 你就唔會拎職業來講啦

人地講樓啊 on9
持平係講唔同屋苑既比較分析

職業我係針對你個人
純粹想撚尻你 完全無衝突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞