700萬多少少筆直換樓 有初步諗法 想拎多啲意見

174 回覆
5 Like 43 Dislike
講返少少背景:
換樓客 啱啱甩左層40年舊樓 希望買返間半新兩房
自己生活圈喺九龍 返工就葵青區
我覺得工係會轉 唔一定特登住近 但大西北去九龍就接受唔到

之前睇過下藍田麗港, 筆直啱又偏大, 但30幾年樓
四小龍location 好fit, 但out budget

TKO果頭除左去港島好似去邊都唔係特別方便

港灣豪庭啱筆直, 但全部都唔夠400尺兩房 太細

近期睇完荃西工廈三寶, 感覺都唔錯, 環宇有時有少量盤都好似啱價, 所以暫時主要會留意荃西呢頭

想買半新係因為自己想住十幾廿年再換樓, 怕到時又甩唔到

希望吸收多啲唔同角度嘅意見,睇下會唔會有新想法
幾多個人
有無小朋友 會唔會請工人
換樓就一下到位好d
接受到工廈三寶不如睇埋翠豐灣景
深井豪景都可以考慮下
兩個人,冇小朋友冇工人
無打算生定點
洗唔洗近返屋企人
會唔會養狗
要唔要有會所
要唔要揸車
明火定唔洗
爵悅庭啦
有配套又未算舊
兩房最細都有四百幾呎
呎價唔算貴
唔會生小孩子 寵物都唔會養 都唔會養車
想有會所同明火
灣景廣場有經過又未睇過喎巴打覺得質素如何?
番葵青不如住雍雅軒
6球450呎
20年內都有既
我做research 果陣竟然完全冇睇過呢度點解會咁低水嘅?
睇三寶果陣有睇埋 自己排雀仔最後冇明火 啲景都麻麻地反而立坊有啲啱心水
我都係指20內表達得唔好,純粹係怕下手冇30年按
附近冇大商埸 ,唔近地鐵站
不過你番葵青肯定都係附近
康睦庭園都係6球400呎
葵芳半山

月悅灣

20左右樓

兩房都大

岩你筆直,有啲望山兩房仲平
如果三寶

立坊一定排最後
有朋友住灣景去過幾次,低層好嘈,間唔中聞到荃西個臭海味
環宇7球幾應該係7/8座望墳或極底層
同意,立坊比前主席穿櫃底走佬,唔知業主夾錢打完官司未
唔近地鐵
無大商埸
附近工廈和舊樓
長實樓
除非你附近工廈返工,否則唔會揀佢
果區阿叉地頭,日頭工業區半夜靜到癲,比人擋死牛無人救到你
買新樓,幾遠幾細都可以,但只可以住3年,因為通街都係連登仔

大家買完新樓之後,幾多年後會賣樓?
https://lih.kg/3398381
你拎到幾多首期出黎 你應該要買四小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞