700萬多少少筆直換樓 有初步諗法 想拎多啲意見

174 回覆
5 Like 43 Dislike
保安公司 三寶入面最好一定係爵 新鴻基旗下管理公司
不過隻傻羊成日以為覺得人地歧視佢

樓下大車 基本上三寶個頭全部都係咁 睇唔出點解係爵先有既問題

傻羊真係傻羊 從來唔會令人失望
比多兩百個盈翠,或者三百個海之戀,掂
同MTR 比係差少少你住過比較過就知啦

爵個個位係路口位佢個設計係放酒店 唔係住宅 一係你就行天橋啦

你隻雀友突個龜頭出來俾我剪
考慮爵仔的話,請記得要考慮埋水冷式冷氣呢個位
好多人屌曬鬼
有業主直情放上youtube 屌
https://youtu.be/l0C1Pkesnn4
幾年前好似試過一次壞機,好多户一齊無得用冷氣
呢個價位 如果要再換樓 屋苑更加保值
係荃灣基本上得 愉景 工三 環宇

交通: 要荃灣地鐵線=愉景 西鐵=環宇 巴士=三寶
配套:愉景=愉景新城 環宇=海濱花園/行去海之戀
三寶=天橋網 最近映日灣/荃新天地2期

樓齡: 環宇最新 三寶中間 愉景較舊
景觀:呢口價環宇得7/8座 海一定係墳+海濱 向內就荃灣跑道 建議有budget睇2/3座向海
愉景 呢個價應該有高層開揚景觀
三寶 : 試下睇高過35樓 無論向北望大帽山/向南望昂船州大橋 我覺一定係最開揚
低過35樓可能會望工廠 但價錢6字頭應該有

至於Dan6 我諗如果接受到環字墳景
其實唔會有影響 得隻傻羊覺得全部單位都正對事發單位

工三再細分 我覺得睇你個人喜好 間隔景觀管理有些微分別 地點天橋前後最多差三分鐘
地點樓齡配套分別唔大
估唔到而家d幼教老師咁既質素
好彩你比人炒咗姐
昇柏如果去mtr正路駁程巴士去葵芳,至於巴士方面,昌榮路唔少選擇。
但縉庭山又唔太算地鐵站上蓋,始終日曬雨淋行5至6分鐘
所以交通方面,其實昇柏相對好少少,不過係單支樓
雀友又唱好,屌鳩其他樓

你接受到大窩口工廠三寶咪okay 樓下多大車出出入入 又有24小時洗車場 好岩渣車嘅
仲有雀悅庭好撚多一房扮兩房放出黎賣,睇樓睇清楚 仲有好多開廚改則變梗廚 唔批按揭大撚獲

我覺得如果鐘意工廠區 點解唔考慮studio 大件夾抵食
1. 工廠三寶邊個係MTR管理?
2. 灰窟角街同楊屋道都會經過三寶 有天橋點解唔行天橋 馬頭壩道就映日灣同爵中間

其實你理解能力點解可以咁差 同埋你有幾鐘意龜頭

個個post基本上你都會提剪龜頭 你係咪本身係咪身體上有咩缺失

如果係我同你道歉
你條撚樣 人地講緊樓
關職業咩事
如果買左 咪有你呢d白卡業主做鄰居
koko mare
如果普通一篇持平既個人分析
你都要理解係盲目唱好某屋苑
你有閱讀障礙我都幫你唔到

上年你話爵有400萬既放盤 我叫你介紹我買就潛水
想問下你可以介紹個盤黎未 同你賭5萬又潛水

幼教可以玩到粗口橫飛 又上網放流料
不如你去做AA 幼教浪費你既潛能
1. 我冇講過工三係MTR管理
2. 換得樓 多數有家室 有輪椅 bb車行天橋 要行幾耐? 仲有 夜晚出完街商場都關門麻煩d囉
真係有不過係兇宅你岩唔岩 爵悅庭 幢幢都死過人

你班雀友成日鳩up 我以前住過都睇唔順眼
例如
1. 爵悅庭=荃西
2. 爵悅庭=萬景(我心諗呎價都唔只啦)
1.我講緊工三管理公司邊間最好
你就衝出黎話MTR管理最好
我問你工三邊個係MTR管理
你就話你冇講過

2. 有家室有輪椅 天橋有升降機 商場有冷氣
但你覺得人地會鐘意行户外貪快 住輪椅玩到凌晨商場鎖門

睇得出你唔係扮蠢 你係真蠢
係我錯 我竟然當你係正常人
1.你閱讀理解有問題 我幫唔到你
2. 雀友只會睇最好 唔講實際情況 你有家庭就明白架啦

你繼續唱好啦
過咗成年 你終於搵到兇宅呢個籍口黎掩飾

至於幢幢都死過人 我諗你以幢計冇邊個屋苑可以話自己冇 其他屋苑我就唔點名啦
廢時又比你話踩低其他屋苑

至於你成日幻想爵既住客/業主覺得自己係荃西
講真除咗你呢個前租租 我都冇聽過人咁講
樓價反映一齊
希望大家唔好誤會 爵立樂真係非荃西
唔好以為係荃西三寶
之前咪講左 訓左幾耐?

以我所知荃西有d屋苑真係冇

做過租客,咁有咩問題?

你終於都知錯好感動
咩水冷式冷氣
唔係好明?
用水冷散熱嘅冷氣機
佢地好似限死左只可以換同一個牌子嘅兩個型號

之前話一死左個散熱膽,全部用唔到冷氣
好似係話好多户一齊用同一個機膽,所以一部爆,全部住户唔洗用
利申 呢個係我聽返黎,唔肯定,等呢度爵仔專家解答
幾户咁點計電?
咁似D大大商場
計電大家自己計返呀,只係個膽共用姐
工廠三寶本來當年就係定位做酒店/Service apartment

三寶入面,好似得爵仔係玩水冷?
有段時間無同客過去睇工廠三寶,記憶有D模糊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞