700萬多少少筆直換樓 有初步諗法 想拎多啲意見

174 回覆
5 Like 43 Dislike
青衣呢一區我都糾結左好耐要唔要考慮埋,始終原本個生活圈喺東九,一講到青衣真係好似好遠咁
唔會完全ban晒所有可能性,但係現階段真係想睇啲係walking distance 去到鐵嘅選擇先
會諗呀, 三寶睇完地點配套都可以接受, 順便上黎問下有冇啲咩伏位
都有經過望到,好似10零分鐘到大窩口,但附近係咪都冇咩配套
我自己睇完都好鍾意四小但筆直差少少就係差少少
供款問題定首期問題
昇柏山行去光輝圍啦
8分鐘到光輝圍
首期比到盡都過唔到壓測
果個位好吊腳下
10分鐘左右還好
搵人擔保
你唔好聽條傻佬講野,佢係荃灣上車post屌爵屌好多年

因為佢落錯車,睇住幾百萬飛走左,日日胡思亂想最終精神失常
但隻傻羊又入嚟攪事
如果你諗三寶,你就去荃灣上車post睇下
可能比我block左
荃灣個post好似對三寶好唔友善冇乜野可以參考
立坊換左管理公司未
縉庭山高層2房
歷史高位都近800萬
又行到大窩口站
而家700頭有交易
你隻雀好友繼續吹
好驚放唔到?

Ps:以前租過爵 覺得性價比低
驚唱衰你層樓
荃灣兩房如果想要明火,20年
咁荃灣西三寶基本上都唔使考慮
七舊幾兩房喺工廠三寶應該唔難搵盤
去街市就好方便但係去西鐵站地鐵站就遠啲

環宇海灣就差別可以相差好大, 78座同埋 頭幾坐隨時可以相差幾十萬, 去西鐵站我覺得絕對可以接受, 正常長實樓質素, 但係有窗台大會所

再數落去可以睇下名逸居,愉景新城
前者可能要去到近八嚿, 但係五百幾呎好大, 後者樓底比較矮同埋鑽石廳

跟住20年左右嘅都可以睇下另外兩個 小眾項目, 康睦庭園同埋海天豪園, 兩個去街市基本上都好方便, 後面嗰個直頭痴住萬景峰
如果可以比到7百中後可以睇名逸居
大好撚多 靚則 周圍好齊下d 民生野
甩個層咩價位 我都放售緊 但就冇乜人睇 想問你係貼其他單位成交價賣定點 同平身個棟樓/屋苑多唔多成交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞