[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [24] 討論區之我愛purah

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
唔用飛行器同火箭既火幾好玩喎
個陣迫自己一定要坐礦車過。
每層太多窿可以飛過去
你聽啲角色講下野啦
好,知道個故事咁鬼重要下隻會插電視玩
部Switch平時剩係玩俄羅斯方塊慣左用handheld console玩,
所以好容易sidetrack by電視同電腦,咁樣miss左cutscene就真係玩完鳥
呢隻真係要電視玩,上次handheld玩一陣辛苦到
代入返個世界好玩好多,例如驛站系統好似鐵路咁,全世界相通,村同村之間交易又係靠馬車,所以任何村落經道路都一定去到
其實我坐係梳化對住電視睇/聽Netflix玩,
有一刻我都諗過插電視玩,就係當進入黑媽媽既地底同洞穴個陣

對於我而言Switch大多遊戲都係輕鬆悠閒零卡關可以輕鬆玩,
之前玩過有故事既作品包括寵物小精靈阿爾宙斯、LIVE A LIVE、十三機兵防衛都係咁樣玩。

可能Zelda屬於有深度,真係要專心d玩先得。
英傑服有冇帽同褲襯一套?
依蓋隊
一始村賣野個利特族:扑箱就幾十支箭我仲洗做生意?
尤其行地底個陣
部機唔係oled版睇到勁辛苦
雖然我講過我認為Zelda TotK既講故佬有唔好既地方,
但係Zelda TotK講故佬都有好表現既時候。

我自己最鍾意既係環環相扣既爭村長任務。

某日諗住求其去一條村莊買箭,順便諗住解一解村任務拎少少reward。
解完開頭個任務之後發現背後有陰謀,牽引下解曬成個series既任務,

到真相大白之後個心都鬆埋,我鍾意呢一種明確、有反差同牽引性既故事任務,重要呢個係支線中既支線你唔解都無所謂(但係依然咁出色)。
而家得返堆運水晶神廟未解
好悶寧願玩益智puzzle 神廟
屌5點幾了 仆街game
玩住睇隔離showcase
仲有避難壕有條友介紹村落同部族地圖俾你
發現將劍盾合埋一齊擺幾好睇
又慳位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞