[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [24] 討論區之我愛purah

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
用錢換生命
你漏左要做埋記者呀
雖然會拎佢啲礦車當過山車玩 但
火神殿玩撚到我燥底
啱啱先爆返正常mode個DLC掛返幅畫上牆
一直都係玩master mode 開新game 唔繼承
我欣賞佢既多源化,物品掉係雪地會變急凍真係出乎意料之外、有大馬同黃金馬騎、八爪魚吸道具。

但係佢個故事不論主線定係副線任務有d好好人畀詳細精盡既guide你要去邊一個area,有部份係完全無hints就咁拋個任務畀你好似你會識咁,有部份攻略hints有誤(掉曬四隻眼去個窿for巨象 or 掉一隻搬一隻)

主線第五位賢者、副線水城老公搵老婆無攻略唔知點玩
岩岩玩到第五賢者
而家企左係到
一路逆時針跳上去幾分鐘到啦
呢隻game我逼自己一定要用佢俾我嘅資源去解
唔用自己物資
所以火神殿我係玩到嬲嬲地
唔係難 但係煩
上雪山打獵賣特級肉串燒一轉都千幾蚊啦
有冇工程師share飛機點砌
唔要用翼合
一塊19板+四把風扇
搵老婆個hints已經好明顯啦,仲要啱啱打完水神殿先有得接
有呢啲比你估估下幾好,次次都比埋地名你就冇意思
最省電最省礦係一個控制桿加兩個風扇
我覺得係最好用
我知道自己唔醒目所以想問下各位用咩方法,透過遊戲過程知道最終目的地係邊。

我覺得Zelda遊戲性應該偏易,打王有4個npc幫你手,一堆唔重覆有趣既小遊戲神廟畀大家玩,各種bug到今代都唔算破壞性,隱藏裝備有挑戰性。

但係點解任務,特別係主線既引導性咁差? (特別係開頭天空島同第五賢者)
我都係行行下接左個任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞