[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [24] 討論區之我愛purah

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
你應該係玩慣咗啲checkpoint下下餵到落口嘅game
咁講可能好地獄,有其他人嘈即係唔係得你一個咁蠢
其實有啲支線係再難搵啲,你講嘅搵老婆已經好易
無睇攻略

無問題,我係蠢
我反而係完咗四賢者之後無推主線,之後亂玩撞咗上個空島,就順手解埋,但就算唔睇,主線叫你繼續調查應該都會去返之前公主唔俾睇嗰啲地方?
唔係你問題

而係宜家太多 game 係 for 啲人唔洗用腦
點對點,指埋俾你最好就自動跑步
你剩係禁左鍵就可以完成哂所有野

宜家佢就係俾返啲要用少少腦嘅部分俾你
學習一下其實用自己智慧去解決問題
得到嘅成功感係會好過無腦解題
特別版即係咩?我應該買zelda版,5百頭,其實想問尖咀有無😂😂,淨係搵到the one有間,但無貨
唔知點解刷唔到龍
淨係攞到龍岩同龍麟
爪同角嗰啲近攻遠攻都冇打中嘢嗰下判定
有冇人覺得屋嘅組合數量同種類有啲唔夠
屌你我想睡房有個窗睇風景都唔得
或者調返轉 唔洗諗咁多

順住佢個flow行就得 zelda一直都係咁

諗多咗反而曬時間兜圈
因為你已經攞咗鱗
要CD10分鐘
除咗岩石全部share cd?
係 一次只可以揀一樣
我覺得任務difficulties應該同reward align返既,同埋唔主線劇情係遊戲帶動唔係玩家帶動。(我係白痴型玩家)

21世紀遊戲係多源化特色,好似Elden Ring有適合新手既玩法,我第一次用法師體驗Dark Soul series體驗良好,但係同樣hard core既壺人一樣展現高超技巧。

Zelda做到同樣既效果,你鍾意可以4個ai同你一齊打架,你真係唔識玩可以無限resource剩9連光線砲,你會玩可以只拎士兵單手劍好似壺人走天涯。

個問題我覺得Zelda講故仔真係唔係特別出色Zelda玩過gb rpg所以我寄望遊戲體驗除左享受過程都想享受故事,至少主線自自然然帶動(開頭我既expectation甚至打boss既時候當然可以好似dark soul series強姦我數百次)。

咁當然下一代Zelda當然會繼續支持,呢代遊戲性真係唔錯,放肉係地下變急凍肉真係最印象深刻,雖然無咩用。今代卡關睇左劇透可能先放一放低,隔幾個月再爆返機去
雷卡關好撚難打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞