[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [24] 討論區之我愛purah

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
拎我條命ok小弟窮
條漁村黑怪多到
最後都係靠炸彈洗地
我都知係天空島但係天空島好大架wo
同埋我會直覺認為佢係一般魚仔應該係底層一樓

你可能會話有火堆架傻仔,但係邊個會一開始就知道有火堆
個老公接任務個時可以講多少少hints畀我聽嘛

重有呢個就係用user expectation唔align,一時主/副線好易,一時副線好難

明明你之前個任務(特別風火水雷主線)好直接咁講你去個到啦,然後地圖有check point畀你直接去,點解偏偏呢個side quest要整到咁難去搵一個人。
即係CD完又繼續用得
屌去左咩海盜村打怪物大軍,最尾一隻搵左半個鐘,原來係
著精靈裝俾怪扑一野就承惠350
好想知有咩game 主線支線難度係一樣
唔知係咪心態問題
打機係咪真係會expect佢一係易到尾 一係難到尾
難唔係問題,我係想問既係解難題既hints係邊。
我覺得我蠢玩到呢個主線任務錯過左遊戲既重要訊息。
所以想請教大家到底係點樣知道個迷底。

(e.g., 你可以講死蠢,你接完任務去某某站就搵某某人你會話你就知道要去某某處啦)
想問下,
係咪我弱智

我係雷神殿前面個任務卡左一日
side quest搵個人就解完,
咁難搵都叫合理就唔會得我一個嘈,
事關我search攻略個陣搵到另一個YouTuber既片黎睇都鬧爆呢個quest。

黃金馬、大妖精任務高回報quest都無咁難啦。
個人認為有少少唔合理
薩爾達啲引導 其實咁多集以嚟
都差唔多
不嬲都會暗示你要去邊,唔會講到出腸
第一波跳落空島
依兩集主線仲要有晒黃點叫你行去邊
仲要有玩過gameboy冇可能唔識
一向都係依條路唔得
就要行另一條路
Gameboy 道具格數仲多
場景都轉埋
reset 唔係好合理咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞