台灣有gym撚因為買唔到雞胸 喺7-11發癲

508 回覆
570 Like 9 Dislike
係咪asd呀
平時特登出去做gym都肯,依家叫你行多幾步就屌晒鬼
打和啦 個台灣差佬而家都要俾人罰
如今最新懲處出爐,動手警員記過2次,遭依法送辦。
留言仲有另一角度片條gym撚發癲發到好勁
https://www.facebook.com/242305665805605/posts/pfbid08q98Wfasgja1jAHXuU2ka25gCYuy6aDrA8iw4dcyBPerKRegxK4yYwYih6SZrRMil/?mibextid=cr9u03

「該男聲稱,他愛吃的義式黑胡椒舒肥口味賣完,崩潰坐在座位區奧腦,後來跑去櫃台爆怒質問店員,為何不多進一點義式黑胡椒舒肥,店員耐心溝通無果,打電話請警方到場。
警方到場發現,現場除義式口味外,尚有香草口味4包,但該男仍堅持只吃義式,語畢,突然情緒失控暴怒毆打警察。」

中壢分局分局長唐嘉仁說明,朱男攻擊警員,導致一人頭部、面部受傷,另一人輕微腦震盪,之後被噴辣椒水雖一時停止行為,但仍於超商外持續咆哮,揚言「我要殺了你們」,不斷挑釁員警,且作勢再度站起。當時員警持警棍制止朱男行為,但朱男仍不斷以言語挑釁員警,致使員警一時情緒失控,過度使用強制力。
我姐夫係屋企係屋企無沖廁
我勁大聲話邊撚個去完廁所唔沖水
但其實我平時性格好隨便好隨和
仲要我講完句野幾秒後先意識到自己唔同咗
完全係繁體支那

開始覺得早日統一教化啦呢班野人係好事
之前打鳩個兩個警察
講真個磅數咁重,你一拳打落去死人都唔出奇
你係個差佬都會好撚嬲啦
人之常情,點都會補返兩棍
人地台灣起碼有得討論件事先有討論空間先有進步
你睇下香港先
呢單野反映台灣人係垃圾,民間幾乎係全面支持差佬打犯

係任何法治國家無論個犯做左咩,制伏成功就要立即停止使用武力,否則就是警暴
台灣人法治觀念可以講衰過東南亞受過教育的後生
其實講前面發生咩事已經無意思
有犯一定有肢體衝突 無渣刀果D其實已經係好濕碎

重點係臨尾打左一棍 已經無哂反抗能力反哂身
仲一路打十幾下已經好肯定犯酷刑法
班台狗同藍絲一鳩樣 話咩如果係美國發生條友一早死咗啦 屌你美國有槍權台灣有冇呀
咪反光狗打完一輪之後 ,唔反光嗰隻狗塔佢孖葉

但打之前都制服咗無反抗啦
台灣近代好似完全無任何大型示威發生過

有呢d諗法真係唔出奇
大部份仲係停留係正義化身、保護民身果D年代
好睇個人
唔敢講關晒NO事 至少唔用之後就無發生過
之前公司個經理同我講
佢飲完NO做完gym
係樓下比班mk 聊(十幾個人)
佢咩都無講就沖埋去打班mk
一個人打到全部訓低晒
最後啲路人報警
啲差佬拎埋防暴盾黎捉佢
條友咁撚大隻
又當過兵 點知會唔會講得出做得到

但仍於超商外持續咆哮,揚言「我要殺了你們」,不斷挑釁員警,且作勢再度站起。當時員警持警棍制止朱男行為,但朱男仍不斷以言語挑釁員警
同埋而家個差佬都要罰啦
所以咪話打和
睇留言先知呢個係廣告抽水版嚟
原版係機場阿嬸
https://www.youtube.com/watch?v=BwBU8QIbZuY
美國病豬?
一開始俾人打左兩棍 佢都冇反擊已經表明佢已經冇攻擊意圖 仲打多10棍 成段野就係偏幫黑警 同埋大家都情緒失控啦 但喺個黑警角度就變左做合法打人冇後果?
佢地有個好錯的觀念

以為操完唔即刻食番夠野, 就會白操
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞