台灣有gym撚因為買唔到雞胸 喺7-11發癲

508 回覆
570 Like 9 Dislike
https://twitter.com/tw_kotsujiko/status/1659796229776359430?t=gSFRPP6_DXVXaNtF3_tF0Q&s=19

新聞link:https://tw.nextapple.com/local/20230520/1DEC042C010790D80BEA4521C96227B7
//中壢警分局表示,中壢派出所今天上午9時許接獲超商報案,稱店內有一名男子揚言要輕生,且情緒激動並毀損店內商品,警方立即趕抵現場處理,警員安撫並勸導該名男子(28歲)離開該店,但男子不僅未平復情緒,反而開始對警員攻擊;警員為制止男子之不理性行為,對男子噴撒辣椒水,男子頓時陷入瘋狂並持續攻擊,導致一名警員臉部有挫、擦傷及另一名警員有輕微腦震盪。

不過「記者新聞網」指出,該名「台版浩克」朱姓男子被帶回警局後,傳出他向警方聲稱,因為愛吃的「義式黑胡椒舒肥」雞胸肉賣完了,雖然還有其他口味,但他還是非常失望,原本在座位區好好的,下一刻卻又突然暴怒跑去質問店員:「為何不多進貨義式黑胡椒舒肥?」經店員溝通後,朱男突然暴怒,店員趕緊報警處理,才衍生後續朱男毆傷警員,之後遭優勢警力制伏等後續狀況。

警員最後順利壓制該名男子並送往醫院就醫,經確認該名男子並沒有飲酒,訊後將依毀損、傷害、妨害公務等罪嫌移送桃園地方檢察署偵辦。//

十個有九個Gym撚都係四肢發達頭腦簡單
條on9店員出黎遮住外面既人影做乜尻
個店員見到有人拍片,唔理個大隻佬發緊癲即刻衝出嚟唔畀影
係蠢定係勇
行野行到燥
唔撚識去第間買
gym撚又贏
滅聲
唔想比更多大隻佬知依度冇雞胸賣走嚟發癲嘛
借啲而離開現場
健身不健腦
佢係戇直盡曬店員嘅責任 直頭要升職加人工啦
小拳石
冇事㗎,台灣最後咩都用錢settle
你有無見過大隻佬係有錢
練身唔練腦係咁上下
笑到仆街
成日掛住食,唔怪得健身失敗
操完冇得食 白操一日緊係燥
傻閪四眼店員
似係打左藥
冇雞胸完成唔到今日增肌目標
美麗新台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞