90後 00後最爽 80後最撚慘

184 回覆
106 Like 1149 Dislike
呢樣真, 主要 90中後啦 同00
7O尾80頭, 都ok嘅
8O中後開始嗰啲除非神科如果唔係都係食屎
廢就廢啦垃圾
計我話00後最爽,90後食屎
00後,屋企有大部份都有D錢,愁少好多野,依家讀書都唔洗點爭位,出國讀書比例多

90後,細個屋企窮,注定要出D出身養家,讀書又爭位爭到傻,出國讀書簡直唔會諗,除非超有錢
07年出來做嘢第一年月薪1皮。還關窿每月仟幾。家用又幾仟。真係想知點樣儲一年買樓?
80後出嚟打工個陣,big4都係得12000,嗰陣仲要勁難入
大把一出黎搵8千,做咗幾年都冇萬5
最小都比4-5千家用,過海番工食飯又幾千
仲未計進修,置裝
儲3,5年買樓,不如你計條數比我睇下
堅。
記得係見過百萬頭嘅樓。但自己果時都係啱啱出來做嘢又冇屋企幫,真心係計唔掂數買唔到
SA1 $12,000
SA2 $15,000 or more

early bird Q-pay 又多兩千 (定係1000 ,唔記得咗)

https://lih.kg/3392465 👈🏻 自己睇

當時九龍區2,000,000樓下大把嘢你揀

2007 買唔到,2010又買唔到,定係唔買?

當時買樓可以借九成半,10萬蚊都冇嘅就算吧啦

你自己睇返龍蟠苑幾多錢,麗晶幾多錢,九龍區大把居屋俾你上車

80-85 大把機會喺市區上車
80後
睇住自己住果到 由400萬 升到上1600萬
重要係20年樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞