90後 00後最爽 80後最撚慘

184 回覆
106 Like 1149 Dislike
你的父母如何 ......
會唔會係你廢咋垃圾 咁多機會都執唔到少少
06 畢業的話 ….. 進取嘅大學生儲一年錢已經可以買到樓

買完可能因為金融海嘯跌咗,但係如果你hold到而家,應該賺唔少 …… 九龍區二手居屋2,000,000樓下大把嘢你揀 (只不過係有啲人睇唔上眼)

如果係金融海嘯之後買,賺得仲勁

09 唔買、10唔買、11唔買、12又唔買? 咁嗰一批80後最好就係怪自己點解唔買樓

2009-2012…. 388 股價長期都係$120上落,派息比率90%,獨市生意,識諗嘅人都會當儲錢買少少…. 可以自己計一計,如果當年將出糧嘅錢每個月買少少,今年財息兼收左幾多

823 - 可以check返記錄,當時有幾多香港人認購,問一問自己點解唔認購, IPO冇買,之後又唔買,唔好怪其他人

80後如果冇喺樓市上面搵到錢,怪嘅,只好怪自己
狗無要求,以前讀書讀到有近視,連狗都做唔到
Lol
男人40 有錢有樓有車,樣唔太差食女食到鳩斷

溝唔到00 係你廢姐
80後成4張
08-9年生性既
不知幾撚爽
我身邊同事就係咁
中撚哂

最好命係兩公婆有3層full pay
2層樓供剩3-4成 仲要係借黎炒下股票收下息

生得一粒仔。 隨時財自
你講出黎自己信咩,你銀行越多錢越值錢就真,但男人老左又肚腩又禿頭個肉體點值錢
80後真心慘….
只有80後才明….
好命到暈啦
識得條友又係
2010前, 抽到居屋, 屋企俾錢買
之後賣左, 轉買私樓
咁就賺一筆, 宜家慢慢供, 輕輕鬆鬆
Ching你曲到圓?
03年幾十萬樓都有, 你屋企有錢咪買到, 我仲記得當時得幾千蚊一個月收入咋...
投資... 個個都股神上身? 2000年, 2003年, 2008年個D爆煲你又唔講

bitcoin仲好誇張, 你真心自問係咪自己會買先?
我當年係有買, 定買來玩玩下, 隻HDD都唔見咗N年啦, 除咗覺得俾人用來洗黑錢都唔知有乜用
Btc 月供緊20k
Here
利申加埋買左7位數hkd btc
層樓供剩170萬
以你邏輯,其實每個時代窮都只可以怪自己既,因為每個年代都有佢既致富方法。
近幾年都有美股大牛市,食得應一樣賺好多,按你講法,TESLA - $12時有幾多人買,問一問自己點解買? $12時冇買,之後$30又唔買,唔好怪其他人
咁90後如果冇喺美股上面搵到錢,怪嘅,只好怪自己
勁...介唔介意講少少背景?
巴打你80後定90後?
本身屋企有無錢?
連登真係好多嘔心老野
03-05年狗都唔請人
大佬咁你有話冇機會比你 你d錢就咁擺在銀行 打份垃圾牛工 然後怨哂全世界… 賭錢又話賭, 投資又話有風險,Crypto又話呃人,定期又話搵得少… 咁你就咁坐定定唔變 有咩好講

李嘉誠話比1000萬你 一年後佢話會收返 你都係驚死
00後性開放 又大波
90後都重話溝到00後
80後又無份

Hello moto discuss?
80後日日上成人台講以前東莞叫雞幾平幾平,包二奶包到羅湖買幾層樓而家發埋達。
以偏蓋全 本人九十後 有撚家底
清 你回望梗係覺得以前機遇處處
但當年點會知咁多?
如果你知嘅話
不如講下宜家又有咩類似嘅機會?
5-10年後 有咩嘢係升值百倍?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞