[四月新番] 我推的孩子 (3)(漫畫討論請四重加密)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
後面隻Aqua
如果係咁就正
Aqua就正
ruby 有冇咁大波呀
小籠包
優生學
第四真祖
漲卜卜咁
谷奶呀?
Aquas
升球大墊
有無人知Netflix 幾時更新第七話
聽晚香港時間11PM
我覆多次
ching
自己又唔撚去睇淨係聽人地片面之詞係度屌
人哋嘅家人冇責任俾你拎出嚟做素材
哪怕你原意有幾善良

而且睇幾多fans走去同人鬧交
就知大把觀眾根本冇從上集學過啲咩,或者覺得自己唔會有份參與嗰啲行為
有冇諗過佢個女呢幾日死忌
佢本身唔知有咁嘅劇情,都實會有傳媒問佢點睇

而且當日佢嘅死造成咁大社會反響,人哋火遮眼都唔輪到啲fans喺度否定人哋情感
佢而家仲話會同製作組聯絡,意識到去deescalate番件事,人哋有心攬炒套作品仲會咁做?
覺得自己fanbase以外嘅人就係無知就係片面之詞真係好on9

唔好講咩雖然係悲劇但畫出嚟有教育意義有反思就夠,幾多人睇完有反省到真係心照
幾多fans完全冇汲取到教訓就喺度懶醒話番人哋老母?

仲有好多自欺欺人(呢個post應該冇但其他平台極多)
人哋老母出聲前就話神借鑒
人哋老母批評完就講到只係巧合、關你咩事,勁肉酸
擺佢上台既人有唔啱,但佢冇了解過就屌哂成套野,仲叫周圍叫人唔好睇,憑乜
某d人冇反思到冇汲取到教訓唔代表呢個原意係錯,點解唔講得
咪即管睇吓件事會點發展,睇怕咪又係冷處理,係有班人血流成河姐,成套劇組冇做錯到任何野,係個老母自己亂聽人講自己又唔去理解
有冇參考呢啲心照啦
老母出聲前明明多數fans都認同有參考到件事+時間脗合
人哋又冇話赤坂咁畫係出於惡意,但敏感議題+敏感時間,至少都事先知會下吓嘛?

仲話人老母自私,好似需要啲毒撚睇完呢章呢集先開始有人care木村花事件同網絡欺凌咁
無視現實顯然就係相反,一班引戰嘅+一班個腦入面淨係得追番嘅
中文fanbase鬧老母嘅人,仲有好多人日文都唔識、肯撚定冇讀到人原文,就好有自信咁話人片面之詞

家陣做fans做得decent啲唔得㗎咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞