[四月新番] 我推的孩子 (3)(漫畫討論請四重加密)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
唉 呢啲世界大戰又係麻煩
我覺得赤板係公開咗事實
可能希望唔會再有同類事件發生
但事實上套漫畫紅咗
係家屬角度的確有可能係消費
仲要人係善忘嘅
過返三個月咪又係食花生睇戲
鬧得就鬧落去 唔會有改變
就咁立眼睇木村媽媽twitter都好搶口又同啲網民鬥小學雞咁
https://twitter.com/kimurarock/status/1660292657288196102?s=46&t=UNyeAnbOGbOLwKBRAMxoPQ
刀劍世一
好大
咁係咪以後電視電影都唔寫得因為真人show而自殺嘅情節?
一個媽媽無所事事觸景傷情多爹,冷處理,完
個呀媽都好自私姐

“提出這個議題要做什麼嗎?”

提出嚟等啲人注意下自己嘅言行唔好出現下一個受害者唔好咩

自己個女死左就唔洗理其他人?
同埋木村花絕對唔係第一個,都唔會係最後一個呢種事既受害人
佢阿媽講到佢有版權咁
以後係咪講親呢個議題都要問過佢先?
果然人生經驗豐富
見英文翻譯有時有少少lost in translation
第一集講raising me d鬼佬以為係想個導演養aqua
但實際上係培養 唔係真係領養
好多都以為佢同阿妹分開住但下幕又一齊出門口
因為有跟開一堆reaction,所以幾乎每星期都睇七次
個個一聽到15歲就話weird
同埋佢根本無睇過就話到係照搬佢個女件事咁
佢引用既全部都其他人既讀後感⋯⋯
老實講 我覺得我推有依個情節
唔算係消費 係帶出返依個問題
當然你冇咗個女係會觸景傷情
但又話網民講咩 你就自殺乜乜
咁樣情緒勒索真係唔知為乜
木村媽呢段係覆緊個網民
個網民話如果木村媽嘅發言令到赤坂抑鬱自殺咁點算 仲話木村媽咁做同誹謗中傷佢個女嘅人有咩分別
木村媽先覆個網民話 如果我因為你地嘅發言而抑鬱死咗 咁你地又點算

其實件事本來就冇乜嘢 係有網民想見到血流成河 走去向木村媽搧風點火
木村媽冇睇過我推 唔知個故事係點 都只係聽網民片面之詞
佢一開始出po話冇收到製作方事先聯絡而覺得嬲 我覺得係可以理解
佢最後話會聯絡製作方聽聽故事 佢唔知動畫個再現度同情節重覆度有幾高
驚受到2次傷害所以唔敢自己一個睇 其實佢都好慘 俾啲網民擺上枱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞