[四月新番] 我推的孩子 (3)(漫畫討論請四重加密)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
漫畫係2020年4月開始連載, 木村花事件係5月
肯定係因為木村花事件啦
赤阪老賊強項就係取材當時最hit嘅嘢
岩岩好
aqua都做埋跟蹤狂
https://lih.kg/zKzLvxX
歡迎去漫畫Po
其實啲藝人係唔係真係會自我搜尋?我完全唔覺得姜B有自我搜尋,佢好似完全無理過啲人點笑佢掃掃掃 佢心理質素都幾好,啱做呢行
我覺得今集前面個情緒做好夠壓抑
真係有感覺

睇原作果時覺得佢真係有可能會寫死赤音
呀媽比人鬧果一part真係睇到好sad
薑B咁多水軍
自搜都係好話多
一定會啦
不過多數睇人地點讚自己
如果太多負皮睇到唔開心多數唔拿睇算

嘔 + 呀媽比人鬧 + 粉轉hater 呢三度好撚sad 好壓抑
氣氛凝造得好夠
一開頭好似係每日300-400萬

而家差唔多每日其實都過240萬
最慢嗰日都有191萬
今集睇到一半要抖一抖 回下集 太壓抑
我覺得今集前面個情緒做好夠壓抑
真係有感覺

睇原作果時覺得佢真係有可能會寫死赤音
呀媽比人鬧果一part真係睇到好sad
今集睇到一半要抖一抖 回下氣 太壓抑
我覺得係因為香港唔興用Twitter
負面聲音集中晒喺連登、留言區之類
避開晒呢啲地方自然就唔會留意
還好證實左自己對茜完全無感
仲覺得有太陰沉
唔like
原來比之前個最快1億紀錄快咁多
其實成個節目六條友最無存在感應該係Aqua?佢好似係打醬油到完場
只限於日本twitter發言完全無限制
比著寫英文實比人report hate speech delete左
應該話係成個日本網絡都太toxic但商家政府都無理過
赤音世一
真晝世一
其實今集我本身擔心動畫好難做得好,因為動畫前幾集都係照搬漫畫內容
但炎上果話其實照搬會好難睇,因為大部分內容都係堆twitter cm,會變到睇ppt咁
但cut咁堆twitter cm又做唔到迫死一個人既果種張力
今集其實製作組加左好多sound effect營做果種詭異感
仲加左赤音既成長同心路歷程做背景,與不負責任既網上cm做對比
本身漫畫睇到呢度只會覺得赤音好慘,唔會特別覺得佢有魅力
但其實動畫咁舖除左可以減少觀眾齋睇字既沉悶感之外
亦都加強左赤音本身既性格塑造
睇到動畫組無剩係偏心加奈亦令我放心好多,睇咁多集最想讚係今次
之前個咩點解咁多人唔鐘意你個post 開咗10幾個

【好撚長】姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你?
https://lih.kg/3269512
姜B連有呢個Po存在都唔知啦,佢都唔上連登 Mirror入面好似得Edan有上連登?但唔覺得Edan會share俾佢睇,佢地唔似咁friend
歐美Twitter 一樣toxic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞