有無人有玩黃金/白銀/外匯/期貨/CFD/EA? (3)

975 回覆
8 Like 1 Dislike
手炒都唔賺唔到錢,其實唔使諗ea
同埋ea個種無力感好難形容
你見到一大堆浮虧既,但你咩都做唔到
你就諗「手炒就唔使捱呢d」
你咪用0.0x手慢慢練,輸都係幾十美
淨係睇1-2個品種,唔好貪心
一開始連登有呢個post嘅時候,特登開咗個Demo去試ea
俾我感覺係好多嘢唔明
由mt4 mt5電腦版面 唔識用
Down左個ea 開唔到
去到個ea運行緊,但係冇咩交易

寫E A我就一定唔得 免費下載嘅未試過晒
最後走返去手炒呢邊
其實啲大戶究竟用咩炒
無手炒過淨係用ea
玩ea唔易,mt4/mt5點set要學,vps點優化要學,數據點搵點加要學,點backtest要學,真實交易個時log有error點處理要學,手炒就簡單好多
多數用電腦/ai掛或者做流動性食spread穩賺
即係股票係呃人
大戶都淨係食spread
大摩細摩都係咁賣野賺手續費
youtube其實已經有好多策略+盈利方法
只係睇你可以悟到幾多
有人用MACD呢d on9野都可以賺大錢
你真係吹佢唔漲
交易有好多條路都可以通往成功,慢慢探索吧
話說
你驚唔驚smc 遲早俾人玩爛
上世紀好似係跟rsi 同macd 啲rules 咩3070 正負係贏到錢
依家就唔得了
驚咩,我又唔係精通SMC賺緊大錢
但我相信一個真正有效既方法
咩波浪理論個D,係唔會因為時間而失效
同埋適用於任何市場 : 股票、外匯bitcoin
第一句
又真喎
xauusd原來同usdsgd係最negative correlated可以組合trade減低風險
要個市跌多30點好似攞佢命咁
Usdsgd同dollar本身冇乜分別梗係最negative
SG本身冇咩自己基本因素 幾乎純粹等於亞洲區流動性
掛一籃子裡面最大就係usd
你咪話自己做咗流動性嘅
不如講多少少
喺咩情況下你做咗?
30點咁貪
ic market >paypal> hk bank all in hkd應無手續費(申利無咁出過
成日唔明點解broker用咩入金,就要用咩出金,好煩
同名,有文件證明咪ok囉
納都唔係好貪啫
anyway 賺勁少走咗
去到大tf既供求區,轉去細tf見到有choch
然後一係就直落入唔到,一係就成日入完好快就打SL
應該係我對流動性仲未好了解,成日當左嗰一刻就係最低/高點….
其實應該可以用其他嘅,但係啲broker唔想出多啲人手去搞一大輪,又驚人洗黑錢之類
納30點都好多架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞