有無人有玩黃金/白銀/外匯/期貨/CFD/EA? (3)

975 回覆
8 Like 1 Dislike
真係笑左 你慢慢用啦
有office未必有監管樂天就真係有
https://www.wikifx.com/zh/dealer/3133797877.html

建議大家check下 , 用番d穩陣既
屌唔怪得明明未打到我sl佢幫我平撚咗
睇撚到我r哂頭 明明條trade係賺變咗蝕
on9 pepperstone
你講緊證券行?受證監監管?

但玩外匯黃金都一樣受證監監管呀?
做咩事?
呢個就係食價同浮動點差問題,有d公司通常行大行情都會咁
黃金應該所有都唔受,不過我見明德有個張咩金銀貿易場個資格,應該無事嘅
外匯天眼?我見個頂都好多廣告?信唔信得過?
穩陣啲可以睇埋fx110

題外話,好難睇單純spread嚟揀一間broker,spread,介面,support mt4定mt5定ctrader,易唔易斷線,多唔多插針,流動性,vps可以claim到幾錢,cs support速度,ib回幾多,多唔多活動,入錢出錢速度/手續費,計哂好多野先會揀到例如ic market spread係低啲但係vantage每日有抽獎,可能抽獎贏嘅金額都多過平均一個月用ic market平咗嘅spread單純計spread就ic market不過overall 成個月嘅cost of trade係差唔多
Q2用tick data suite 有得set,不過個價錢

Q4你係話vps個specifications?
Q2唔平咁解

Q3

trade 得大夠1m 就直接揀50美個plan 有4core 8ram 連new York 5ms以內,vps熄咗會自動開返mt4/mt5不過要set

https://www.vantagemarkets.com/zh-hant/tools/forex-vps/

出金會收返
所以除左點差仲要睇liquidity
有d更新個價好疏易d出呢d情況
Ig呢方面好d event都唔會亂跳
點解用信用卡vantage用轉數快入金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞